BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul’a yabancı ilgisi----

Kanal İstanbul’a yabancı ilgisi

Kanal İstanbul’a yabancı ilgisi
08 Şubat 2019 - 11:58 www.finansgundem.com

Kanal İstanbul’un ihalesine yurtiçi ve yurtdışından birçok yatırımcının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ulaştırma Bakanı Turhan, ÇED onayı sonrası ihaleye çıkmayı planladıklarını belirtti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul için etüt proje çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini açık ve örtülü bir şekilde ihlal etmeden, Boğaz deniz ulaştırmasına ikinci bir kapı ve su yolu açılmış olacak. ÇED Raporu'nun onaylanmasını bekliyoruz. Çevre Düzeni Planı'nın onaylanması sonrası ihale ilanına çıkacağız. İhaleye yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi var" dedi. Geleneksel Ulaştırma Muhabirleri Toplantısı'nda konuşan Turhan şu mesajları verdi:

ANKARA TREN KAZASI: Tren kazasının olduğu hatta sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Ankara-Sincan çalışmalarımız şubat sonu, Ankara-Kayaş arası martta tamamlanacak. Şu an sinyalizasyonda yüzde 45'lerdeyiz. Sinyalizasyon olmazsa olmaz değil, 6 bin kilometrelik demiryolu hattını, sinyalizasyonsuz çalıştırıyoruz. Kazayla ilgili idari soruşturma sürüyor.

KANAL İSTANBUL: Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini açık ya da kapalı şekilde ihlal etmiyoruz. ÇED raporu onayını bekliyoruz. İhaleye yurt içindeki ve dışındaki yatırımcılardan çok fazla ilgi var. İnşallah bu ilgi ihaleye çıkıldığında da aynı şekilde devam eder.

TELEKOM HİSSE DEVRİ: Türk Telekom hisseleri 2026'ya kadar OTAŞ'taydı. Bu firmanın temerrüde düşmesi sonucu yüzde 55'lik hisse şu an bankalarda. Maksadımız Telekom'u yeniden iyi para edeceği şekilde kârlı hale getirmek. Etkin yönetimle bu yılın son çeyreğinde 2.2 milyar lira kâr edildi. İnşallah devam eder yüksek fiyata satarız.

ASTALDİ HİSSELERİ İLE ÇİNLİLER İLGİLENİYOR: (İtalyan Astaldi'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisseni devretmek istemesi) Astaldi dünya genelinde ekonomik sıkıntı yaşıyor. Hisselerini devretmek istiyor. Sözleşme gereği bankaların onayını almalı. Çinliler de ilgileniyor. Değer belirlemesi yapıyorlar. Bunların hepsi finans kuruluşları ve idarenin onayına tabi.

HGS UYARISI: Hızlı Geçiş Sistemi'nde bazı plakaların standartlara uygun olmaması, kirli veya hasarlı olması hatalı okumaya sebep oluyor. Ama gerekli incelemeler yapılarak, düzeltmeden sonra cezalar iptal ediliyor. (Barış Şimşek/Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)