BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada’dan Türkiye çıkarması ----

Kanada’dan Türkiye çıkarması

Kanada’dan Türkiye çıkarması
13 Kasım 2019 - 11:31 www.finansgundem.com

Turkey Canada Business Council (CTBC),14 Kasım 2019 tarihinde Intercontinental İstanbul’da gerçekleşecek.

DEİK/Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Osman Okyay, Türkiye – Kanada 16. Ortak Yıllık Konferansıöncesinde Kanada iş dünyasının Türkiye’ye giderek artan ilgisi hakkında değerlendirmelerde bulundu: 

DEİK/Türkiye-Kanada İş Konseyi olarak, karşı kanadımız Turkey Canada Business Council (CTBC) işbirliği ile bu yıl 16. Yıllık Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 

14 Kasım 2019 tarihinde Intercontinental Istanbul’da gerçekleştireceğimiz toplantıya “İleri Teknolojiler, Yaşam Bilimleri, Sağlık, İnşaat ve Altyapı” gibi öne çıkan sektörlerden 60’tan fazla Kanadalı iş insanı ile konferansımız neredeyse bir çıkarma havasında geçecek. Resmi tarafta ise, Kanada Küresel İşler Bakanlığında, Uluslararası Ekonomik İlişkilerde sorumlu Bakan Yardımcısı Sayın Jonathan Fried teşrif edecekler. Ticaret Bakanlığımızda ise Bakan Yardımcımız Sayın Gonca Yılmaz Batur Konferansımızı şereflendirecekler.

Son 2 yılda Kanada’dan gelen heyetlerin sayısı, önceki 70 yıldakilerden daha fazla

Kanada’nın son yıllarda ülkemize büyük bir teveccühü mevcut. Türkiye’ye üst düzey bir ilgileri var. Bunu gösteren çok ilginç bir istatistik mevcut. Son 2 yılda Kanada’dan ülkemize gerçekleştirilen heyet ziyareti sayısı, geçmiş 70 yılda gerçekleştirilenlerden daha fazla. Heyetler arasında, en önemli Ticaret Odası olan Ontario Ticaret Odası Başkanından tutun da, Kanada Parlamentosu Sözcüsüne kadar çok geniş bir yelpaze var. Bu yalnızca son 5-6 ayda misafir ettiğimiz heyetlerden bazıları.

Ortak Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (JETCO) Mutabakat Zaptı önemli bir adım

Kanada’nın son dönemde artan bu ilgisinin altında, elbette Kanada’nın en büyük ticari ortağı olan ABD’nin NAFTA* Anlaşmasını lağvetmesi ile birlikte Kanada’nın değişen perspektifinin de etkisi büyük. Bununla birlikte 8 Haziran 2019 tarihinde Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Kanada Uluslararası Ticareti Çeşitlendirme Bakanı Sayın Jim Carr tarafındanTürkiye ve Kanada arasında Ortak Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (JETCO) mutabakat zaptı imzalanmış olması da iki ülke arasındaki iş ilişkilerinin daha da ileriye taşınması bakımından çok kıymetli...

Kanadalılarla yalnızca ticaret anlamında değil, yatırım ve yatırım finansmanı alanında da işbirliği fırsatları var.

Kanada’nın Türkiye’deki önemli yatırımları altyapı, teknoloji imalat sanayinde ve madencilik sektörlerinde yoğunlaşıyor. Türkiye’de, dünya markası haline gelmiş birçok çok uluslu Kanada firmasının bu yatırımlarının yanı sıra Dünyanın en iyi Eximbanklarından biri olan Export Development Canada (EDC) aracılığı ile de Kanada’nın yüksek finansman gücünü görüyoruz. Klasik anlamda bir Eximbank gibi çalışmayan EDC, geliştirmiş olduğu yeni finansman modellerini İstanbul’daki ofisleri aracılığıyla özel sektörümüzdeki büyük firmalarımıza tanıtarak bu model etrafında üçüncü ülkelere yatırım yapılmasını sağlayabilecek imkanları sunuyorlar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)