BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada'dan Myanmar'a ek yaptırımlar----

Kanada'dan Myanmar'a ek yaptırımlar

Kanada'dan Myanmar'a ek yaptırımlar
10 Aralık 2021 - 21:17 www.finansgundem.com

Kanada, Myanmar rejimine bağlı askeri savunma kuruluşları için ek yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar bugünden itibaren yürürlüğe girdi

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmar ordusunun halka uyguladığı baskı ve şiddetin artarak devam ettiğini belirterek, Burma Özel Ekonomik Önlemler Düzenlemeleri kapsamında dört kuruluşa ek yaptırımlar getirdiklerini duyurdu.

Bakan Joly, yaptırım kararını İngiltere ve ABD ile koordineli aldıklarını vurgulayarak, "Bugünkü duyuru Myanmar halkına, demokrasi ve medeni haklar arayışlarının azalmayacağına dair açık mesaj gönderiyor. Kanada, Myanmar ordusunun uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmeye devam etmesi durumunda ek önlemler almaktan çekinmeyecektir." ifadesini kullandı.

Yaptırımlar bugün itibarıyla yürülükte

Yaptırımların, Myanmar'ın silahlı kuvvetlerini desteklemekten sorumlu askeri silah ve teçhizatı güvence altına alan birimleri hedef aldığını hatırlatan Joly, "Bu yaptırımlar, uluslararası toplumun Myanmar ordusuna yönelik tüm operasyonel desteği askıya alma, silah, malzeme, ekipman ve teknik yardım transferini durdurma çağrısını da güçlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Joly, yaptırımların bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Askeri darbenin ardından yaptırım kararı alınmıştı

Kanada'nın açıkladığı ek yaptırım listesindeki kuruluşlar, "Myanmar Savaş Gazileri Örgütü, Milli Savunma Bakanlığı Levazımat Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Myanmar Tedarik Müdürlüğü olarak da bilinen Savunma Hizmetleri Tedarik Müdürlüğü" şeklinde sıralandı.

Myanmar Silahlı Kuvvetleri, Şubat 2021'de gerçekleştirdiği askeri darbeyle ülkede yönetime el koymuştu. Kanada, darbenin ardından Myanmar yönetimi için bir dizi yaptırım kararı açıklamıştı.

Myanmar'daki askeri yönetimin lideri insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyor

 

Myanmar'da darbe karşıtlarından sessiz grev

 

Facebook Myanmar ordusuyla bağlantılı paylaşım yasağını genişletti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.11 Aralık 2021 03:35

    BIZ DE MYANNAR ASKERİ YÖNETİMINE ARAKANLILARA UYGULADIKLARI İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARI NEDENİYLE YAPTIRIMLAR UYGULAMALIYIZ