BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada'da protestocuların banka hesapları dondurulacak----

Kanada'da protestocuların banka hesapları dondurulacak

Kanada'da protestocuların banka hesapları dondurulacak
17 Şubat 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aşı karşıtı protestoları engellemek amacıyla eşi görülmemiş bir adım atarak Acil Durumlar Yasası'nı uygulamaya koydu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ülkede uzun süredir devam eden korona virüsle ilgili önlem ve aşı karşıtı eylem düzenleyen protestoculara karşı Acil Durum Yasası'nı uygulamaya koydu. Bu yasaya göre mahkeme kararına gerek duyulmadan protestolarla bağlantısı olan kişilerin banka hesapları dondurulabilecek.

BBC'de yer alan habere göre, Kanada'nın başkenti Ottowa'da uzun süredir devam eden protestolarla ilgili söz konusu yasayı yürürlüğe sokan Trudeau, önlemlerin 'sınırlı zaman için' ve 'orantılı' olacağını belirtti.

Acil Durumlar Yasası, protestolarla ilişkili kişilerin banka hesaplarını, mahkeme kararı olmadan dondurulabilmenin önünü açacak. Ülkenin başkenti Ottowa'da yüzlerce kişi korona virüsle ilgili önlem ve aşı karşıtı protestoyu sürdürüyor.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

1980 yılında değişen şartlara göre güncellenen yasanın ismi de Acil Durumlar Yasası olarak değiştirildi. Kanada Acil Durumlar Yasası, değişen bu haliyle bugüne kadar hiç uygulanmadı.

Trudeau, uygulamaya koyduğu Acil Durumlar Yasası nedeniyle muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kaldı. Muhalefet liderleri, Kanada'nın bu aşamaya gelmesinin nedeninin Trudeau'nun protestocu krizini yönetememesi, başarısızlığının kanıtı olduğunu

Kanada'da OHAL! Acil Durumlar Yasası uygulamaya koyuldu

 

Kanada’nın en büyük eyaleti Ontario’da kısıtlamalar kaldırılıyor

 

Kanada’da kamyoncularla anlaşma sağlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)