BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada’da kamyoncuların kornaları susturuldu----

Kanada’da kamyoncuların kornaları susturuldu

Kanada’da kamyoncuların kornaları susturuldu
08 Şubat 2022 - 10:08 www.finansgundem.com

Kanadalı kamyon sürücülerinin zorunlu aşı ve salgın tedbirlerine karşı başlattıkları eylem protesto mahkemeye taşındı.

Ottawa’da aşı karşıtı kamyon şoförlerinin başlattığı protestolarda en önemli enstrüman olan kamyon kornaları, Ontario Yüksek Mahkemesi kararı ile susturuldu. Şehir merkezindeki ana yolları tıkayan “Özgürlük Konvoyu”nun organizatörleri aleyhine, şehir merkezinde sebep oldukları gürültü yüzünden 9,8 milyon Kanada doları (104,2 milyon Türk lirası) tutarında tazminat davası açılmıştı.

Ottawa’da avukatlık yapan Paul Champ’in, bir şehir sakinini temsilen Ontario Yüksek Adalet Mahkemesine açtığı davanın ilk duruşmasında, Yargıç​​​​​​​ Hugh McLean tarafları dinledi. Şehir merkezinde yaşayanları günlerdir rahatsız eden kornaları susturmak amacıyla ihtiyati tedbir kararı veren Yargıç Hugh McLean, gerekçesini "Korna çalmak, bildiğim herhangi bir büyük düşüncenin ifadesi değil" şeklinde ifade etti.

Mahkeme kararının derhal yürürlüğe girmesine ve gelecek 10 gün boyunca kornaların susmasına hükmeden Yargıç McLean, kamyon sürücülerinin protesto hakları olduğunu ancak korna çalmalarının yasaklanmasının, bu hakları gasbetmeyeceğini söyledi. Bir sonraki duruşma, 16 Şubat'ta yapılacak.

Trudeau: Bu kısıtlamalar sonsuza kadar sürmez

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, eylemin bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu. Trudeau, “Ottawa halkı, kendi mahallelerinde taciz edilmeyi hak etmiyor. Sokak köşesinde uçan bir gamalı haç ya da bir konfederasyon bayrağının doğasında var olan şiddetle karşı karşıya kalmayı hak etmiyor. Kanadalılar bu değil. Bu salgın kısıtlamaları sonsuza kadar sürmez" dedi.

Polis 500’ün üzerinde ceza kesti

Ottawa polisinin, bugüne kadar kural ihlali yapan protestoculara 500’ün üzerinde ceza kestiği açıklandı. Polisin; protestocu kamyon sürücülerinin eylemlerine devam edebilmek için en önemli ihtiyaçları olan mazot tedarikine de müdahale etmeye başladığı görülürken milli park hüviyetindeki Konfederasyon Parkı’ndaki ahşap mutfak, sauna, tuvalet ve duş alma birimlerinin kaldırılması için de uyarıda bulunuldu.

Ottawa Polis Şefi: İstifa etmeyeceğim

Eleştirilerin hedefi haline gelen Ottawa Polis Şefi Peter Sloly, istifasını isteyen çevrelere cevap verirken "İstifa etmeyeceğim. Görevimin başındayım" dedi. Sloly, bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Buraya iş yapmaya geldim ve bu işi sonuna kadar yapacağım. Kesinlikle kararlıyım. Burada harika bir ekip var ve bu işi halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kanada’da aşı karşıtlarına sert sözler!

Kanada'nın başkentinde OHAL

Kanada'da kamyoncuların eylemi diğer şehirlere de yayıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)