BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor----

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor
28 Eylül 2022 - 09:49 www.finansgundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için yapılan referandumları tanımadıklarını ve asla tanımayacaklarını duyurdu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Rusya'nın Ukrayna'da yasa dışı işgal edilen Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlediği sözde referandumların kesinlikle hiçbir meşruiyeti yok" açıklamasını yaptı. Trudeau şunları söyledi:

Seçmenlerin güç kullanarak sindirildiğine dair çok sayıda rapor var ve bu referandumlar, Putin'in haritayı istediği gibi yeniden çizebileceği fikriyle motive edilen bu referandumlar, uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyor. Kanada, bu sahte referandumların sonuçlarını ve Rusya'nın Ukrayna topraklarını yasa dışı ilhak etme girişimini tanımıyor ve asla tanımayacak.

Yeni yaptırım sinyali

Ülkesinin Ukrayna'yı desteklemeyi sürdüreceğini belirten Trudeau, "Sorunu daha fazla tırmanışa yönelten gelişmeye yanıt olarak, bu son girişimde suç ortaklığı yapan ve Ukrayna genelinde devam eden anlamsız kanın sorumluluğunu paylaşan kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz" dedi. Trudeau, şunları kaydetti:

Bu gayrimeşru 'oyların' birleşik bir şekilde reddedilmesini sağlamak ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden haksız saldırganlığına yanıtımızı koordine etmeye devam etmek için uluslararası ortaklarımız ve müttefiklerimizle aktif çalışıyoruz. Kanada ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'da tecavüz, işkence ve sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesini içeren savaş suçlarını güçlü bir şekilde kınadığını yineliyor. Bu uluslararası hukuk ihlallerinin cezasız kalmamasını sağlamak için elimizdeki her aracı kullanacağız.

Trudeau: Ukrayna'nın toprakları Ukrayna'nın kalacak

Kanada'nın Rusya'yı eylemlerinden sorumlu tutmaya ve özgürlüklerini, demokrasilerini ve yaşam tarzlarını savunan Ukrayna halkını ve hükümetini desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Trudeau, "Ukrayna'nın toprakları Ukrayna'nın kalacak" dedi.

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlenmişti. Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının kesin olmayan verilerine göre referandumlardan "Rusya'ya bağlanma" kararı çıkmıştı.

BM: Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı referandumlar "yasa dışı"

Ukrayna'daki referandum sonuçlandı

Rusya'ya katılma referandumunda ilk sonuçlar duyuruldu

Rusya'ya katılma referandumunda son gün

G7 ülkeleri Rusya'nın başlattığı "düzmece referandumları" kınadı

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı sahte referandumu tanımayacağız

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)