BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada ile Rusya'nın 2020 ticareti yaptırıma rağmen 1.8 milyar dolar----

Kanada ile Rusya'nın 2020 ticareti yaptırıma rağmen 1.8 milyar dolar

Kanada ile Rusya'nın 2020 ticareti yaptırıma rağmen 1.8 milyar dolar
29 Ocak 2022 - 00:10 www.finansgundem.com

Kırım'ı ilhakından bu yana Rusya'ya yaptırım uygulayan Kanada'nın bu ülkeyle ticareti hız kesmiyor. İki ülkenin 2020 ticareti 1.8 milyar doları buldu

Kanada’nın, Kırım’ı ilhak ettikten sonra yaptırımlar uygulamaya başladığı Rusya ile 2020'de toplam 1,8 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdiği bildirildi.

CTV News’in, Uluslararası Ticaret Merkezinin (ITC) Trade Map verilerine dayanarak verdiği habere göre, Kanada, uyguladığı ve halen geçerli olan mevcut yaptırımlara rağmen Rusya ile arasındaki ticaret devam etti.

Verilere göre, 2020'de Kanada Rusya'dan 1,19 milyar dolardan fazla ithalat gerçekleştirirken, Rusya’ya da 617 milyon dolardan fazla mal ihraç etti. Böylece iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 1,8 milyar doları buldu.

ITC'nin Ticaret Haritası, Kanada'nın 2020'de Rusya'ya ihracatının üçte birinin nükleer reaktörler, makineler, mekanik cihazlar ve kazanlar olmak üzere toplam 617 milyon dolar olduğunu gösteriyor. Diğer önemli ihracatlar ise helikopterler ve uçaklar, uzay araçları ve tarım makineleri olarak kayıtlara girdi.

Bu arada Kanada'nın Rusya'dan 2020'de yaptığı toplam ithalatın yaklaşık dörtte biri mineral yakıtlar, yağlar ile gübreden oluştu. Kanada, gübre ithalatının yüzde 10'unu Rusya'dan karşılıyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, son basın toplantısında bir soruya cevap verirken, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunu Kanada’nın müttefikleri ile ele aldıklarını belirterek, "dünya ile hareket edeceklerini" açıklamıştı.

Kanada, Kırım’ı ilhak ettiği gerekçesiyle 2014'ten bu yana Rusya’ya karşı bir dizi yaptırım uyguluyor.

AB: Rusya Avrupalı bazı yetkililere giriş yasağı getirdi

 

ABD'nin dev bankalarından Rusya'ya yaptırım hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)