BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada ekonomisindeki büyük tehdit----

Kanada ekonomisindeki büyük tehdit

Kanada ekonomisindeki büyük tehdit
18 Ağustos 2020 - 11:07 www.finansgundem.com

Kanada’ya göçler %64 oranında düşüş gösterdi, bu durum ülkenin ekonomik büyümesini tehdit ediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılın ikinci çeyreğinde Kanada’ya göçler neredeyse üçte iki oranında düşüş gösterdi. Sınır kısıtlamaları devam ederken, ülkenin ekonomik büyümesinin temel taşlarından biri tehdit altında.

Elde edilen son resmi verilere göre, korona virüsün yayılma hızını engellemek için sınır kısıtlamaları devam ederken, ülke Haziran ayından bu yana yalnızca 34,260 kalıcı oturma izni verdi. Bu geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleşen 94,275 kalıcı oturma izniyle kıyaslandığında, %64’lük bir düşüşe işaret ediyor.

Hükumetin yaş ortalaması yükselen bir demografiyle savaş ve işgücünü büyütme konusundaki en önemli yöntemi geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, yüksek miktarlarda göç almak olmuştu. Göçle şekillenen nüfus artışıyla emlak ve işgücü piyasaları desteklenmişti. Bu yolla ülke, zayıf ihracat aktivitesi ve yatırımcı eksikliğini kapatmıştı.

Mart ayının ikinci yarısında yürürlüğe alınan seyahat kısıtlamaları, ikinci çeyrekte de devamlılığını korudu. Kanada halihazırda birçok oturma izni başvurusunu kabul ediyor ancak pandemi süreciyle birlikte, işlem süreleri uzadı. Bloomberg'in aktardığı, hükumet tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkeye dönüş yapmak isteyen Kanadalıların, korunmasız grupların ve ihtiyaç olan alanlarda çalışabilecek insanların başvurularına öncelik veriliyor.

2020’nin ilk altı ayında, Kanada ülkeye 103,420 kişiyi oturma izni vererek kabul etti. Bu hızla giderse, Kanada’nın göç oranları, hükumetin yılın ilk aylarında belirlediği hedeflerin altında kalacak. Mart ayında, Kanada Göçmenlik ve Vatandaşlık Bakanı Marco Mendicino, 2020 yılı hedefinin 341,000 olduğunu, diğer bir 351,000 kişiye de 2021 yılında oturma izni verileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl, Kanada 341,175 kişiye oturma izni vermişti.

Kanada Maliye Bakanı istifa etti

 

Kanada'dan '1 dolara 1 dolar' kampanyası

 

En çok göç alan yer değişmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)