BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada Başbakanı'ndan Charlie Hedbo yorumu----

Kanada Başbakanı'ndan Charlie Hedbo yorumu

Kanada Başbakanı'ndan Charlie Hedbo yorumu
31 Ekim 2020 - 15:25 www.finansgundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, son dönemde özellikle Fransa'daki karikatür tartışmalarıyla ilgili olarak "ifade özgürlüğünün sınırsız olmadığını" söyledi

Fransız dergi Charlie Hebdo'nun Hz Muhammed'in karikatürlerini yayınlama hakkı olup olmadığıyla ilgili soruyu cevaplayan Trudeau,"Sözlerimizin, eylemlerimizin başkaları üzerindeki etkisinin farkında olmalıyız." dedi.
 
İfade özgürlüğünü her zaman savunacaklarını söyleyen Kanada Başbakanı, "Ancak ifade özgürlüğü sınırsız değildir ve başkalarına saygılı davranmak, toplumu ve gezegeni paylaştığımız kişilere keyfi olarak veya gereksiz yere zarar vermemek görevimizdir." şeklinde konuştu.

"Sözlerimizin, eylemlerimizin başkaları üzerindeki etkisinin farkında olmalıyız." diyen Trudeau, "Bizimki gibi çoğulcu, çeşitli ve saygılı bir toplumda sözlerimizin ve eylemlerimizin başkaları, özellikle ayrımcılığa maruz kalan topluluklar ve gruplar üzerindeki etkisinin farkında olmak görevimiz" ifadelerini kullandı.

Trudeau, Fransa'nın Nice kentinde kilisedeki bıçaklı saldırıyla ilgili, "Bu saldırıları gerçekleştiren suçlular, teröristler, soğukkanlı katiller İslam'ı temsil etmiyor" demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hz Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemesi İslam dünyasından büyük eleştiri aldı. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede Fransız mallarına karşı boykot başlatıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)