BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada 16 arama-kurtarma uçağı aldı----

Kanada 16 arama-kurtarma uçağı aldı

Kanada 16 arama-kurtarma uçağı aldı
05 Mayıs 2022 - 09:04 www.finansgundem.com

Kanada Ulusal Savunma Bakanlığı, acil durumlarda kullanılan uçak filosunun, 16 adet CC-295 Kingfisher arama-kurtarma uçağı ile yenilendiğini duyurdu.

Bugünkü değeri toplam 2,9 milyar Kanada doları tutan 16 uçağın teslimatının 2022 sonunda tamamlanacağı bildirildi. Bakanlık açıklamasında, ‘’Kanada'nın yeni ve modern arama-kurtarma filosu, Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RCAF), düşük görüş mesafesi de dahil olmak üzere tüm hava koşullarında ve uzun menzilde daha etkili arama ve kurtarma görevleri yürütmesini sağlayacak’’ denildi.

Açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan CC-115 Buffalo tipi uçakların kullanımdan kaldırıldığı ve yeni uçakların operasyonlara katılımına kadar mevcut CC-130 Hercules uçaklarının kullanılmaya devam edileceği söylendi.

2042'ye kadar kullanılacak

Varılan anlaşma gereğince Airbus, yeni uçaklar için 2042'ye kadar bakım ve destek hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz, modern ve teknolojik olarak gelişmiş arama-kurtarma çözümleri sağlayacak.

Airbus firması ayrıca, sürekli bakım ve destek sağlayacağı British Columbia eyaletine bağlı Comox kentinde simülatörle donatılmış yeni bir eğitim merkezi inşa etti. Uçak mürettebatı, entegre sensörler kullanarak, düşük ışık koşullarında bile 40 kilometreden fazla mesafeden düşen uçakları, kişileri veya nesneleri bulabilecek.

Dört uçak teslim alındı, altı uçağın testleri sürüyor

Halihazırda dört uçağı teslim alan Kanada, Airbus’ın İspanya tesislerinde üretimi tamamlanan altı uçağın testlerini gerçekleştiriyor.

Ulusal Savunma Bakanı Anita Anand, Mart ayı sonunda yaptığı açıklamada da hava kuvvetlerinin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 88 adet F-35 uçağı almayı planladıklarını ve bu alım için 19 milyar dolar bütçe ayrıldığını söylemişti.

Kanada'da 'arı' krizi

Kanada’da 100 yaşını geçenlerin sayısı rekor seviyede

İklim değişikliğinin Kanada ekonomisine yükü trilyonlarca dolar olabilir

Kanada'dan Rusya'ya gözdağı

Kanada 203 Ukraynalıyı yaptırım listesine aldı

Kanada, Rusya'nın Ukrayna saldırısını 'soykırım' olarak kabul etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)