BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanaat önderine mescitte silahlı saldırı----

Kanaat önderine mescitte silahlı saldırı

Kanaat önderine mescitte silahlı saldırı
19 Ocak 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, bölgenin tanınmış kanaat önderlerinde Abdulkerim Çevik (50), uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayın ardından çok sayıda vatandaş, hastane önünde toplandı.

Güroymak ilçesinde saat 11.00 sıralarında Y.Ş., Şeyh Muhammet Hafit Kur'an Kursu'na gitti. Y.Ş., burada kanaat önderi ve öğretmen Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik ile görüştü. Görüşme sırasında Y.Ş., yanındaki silahı çekerek Çevik'e ateş etti.

Ağır yaralanan Abdulkerim Çevik, Kuran kursu görevlilerince çağırılan ambulansla Güroymak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çevik, doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı.

ÜZERİNDEN 3 SİLAH ÇIKTI

Olayın ardından güvenlik güçleri, Y.Ş.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Y.Ş.’nin üzerinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

BAKAN SOYLU: “ÇOK HÜZÜNLÜYÜM”

Şeyh Abdülkerim Çevik’in ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MESUT UĞUR-ARTI FİNANCE19 Ocak 2020 22:13

    İNNA LİLLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACIUN..ALLAHU TEALA RAHMET EYLESİN..MAKAMI CENNET OLSUN ..RABBİM AHİRET SAADETİ İHSAN EYLESİN NŞALLAH..AİLESİNİN  VE SEVENLERİNİN BAŞI SAĞ OLSUN..SABRU CEMİL NİYAZ EDERİM..ALİMİN ÖLÜMÜ ALEMİN ÖLÜMÜ GİBİDİR..HUVEL BAKİ..AMİN