BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKan grubu A olanlar için dikkat! Risk çok yüksek----

Kan grubu A olanlar için dikkat! Risk çok yüksek

Kan grubu A olanlar için dikkat! Risk çok yüksek
01 Eylül 2022 - 08:46 www.finansgundem.com

ABD’deki Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kan grubu A olan kişilerin hastalanma ve ciddi rahatsızlıklara yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu ispatladı.

Marylan Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, kan grubu A olan bireylerin 60. yaş gününden önce beyin kanaması geçirme riskinin diğer kan gruplarına sahip bireylere göre 5 kat daha fazla olduğunu saptadı.

Neurology dergisinde yayınlanan araştırmada, erken beyin kanaması geçirme riskinin kan grubu A olan kişilerde daha yoğun olduğu ifade edildi. Bilim insanları kan grubu A olan bireylerden sonra kan grubu B olanların geldiğini söylerken, kan grubu 0 olanların riskinin ise daha düşük olduğunu belirledi.

Sebebi belli değil

Araştırmayı yürüten nöroloji profesörü Dr. Steven Kittner, “Henüz A kan grubunun neden riski artırdığını bilmiyoruz ama bunun damarları tıkayan faktörlerle ile ilgili olması olası” dedi.

Sözcü'nün aktardığına göre İngiltere’de her yıl 100 bin insanın beyin kanaması geçirdiğini belirten Dr. Clare Jonas, “Beyin kanaması genelde yaşlı insanlarda yüksek tansiyon ya da damarlardaki tıkanmadan meydana geliyor. Genç yetişkinlerde meydana gelen beyin kanamasının sebebi henüz anlaşılmadı” diye konuştu.

İşte demans riski ‚ daha fazla olan kan grubu!

Kan grubu AB olanlar hastalıklara daha dirençli

Şaşırtan sonuç: Hangi kan grubunun IQ’su daha yüksek?

Korona virüs en çok bu kan grubundakileri etkiliyor!

Dikkat: Bu kan grubuna sahip olanlarda risk % 82 daha fazla!

Kan grubu virüsten korur mu?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)