BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKan davasını başlatan yemeğin fotoğrafı----

Kan davasını başlatan yemeğin fotoğrafı

Kan davasını başlatan yemeğin fotoğrafı
23 Mart 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

Amazon’un kurucusu ve Tesla’nın CEO’su arasındaki gerginliğin başladığı akşam yemeğinde çekilen bir fotoğraf ABD’li bir gazeteci tarafından paylaşıldı. Fotoğrafa ilişkin yorum yapan Musk, “Vay be aradan 17 yıl geçtiğine inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın birlikte yemek yerken görüldüğü çok nadir bir fotoğraf gün yüzüne çıktı. 17 yıl önce çekilen fotoğraf, iş dünyası bülteni The Hustle yazarı Trung Phan tarafından bu ayın başında Twitter’da paylaşıldı.

EZELİ REKABETİN BAŞLANGICI

Söz konusu yemeğin milyarder iş insanları ve uzay şirketleri SpaceX ve Blue Origin arasındaki uzun süredir devam eden ezeli rekabetin başlangıcı olduğuna inanılıyor.

"BEZOS, YANLIŞ AĞACA HAVLIYOR"

Bununla brilikte Bezos, yemekte konuşulanlar ile igli halka açık bir şekilde tartışmasa da Musk, "Uzay Baronları:Elon Musk'tan Jeff Bezos'a Evreni Kolonileştirme Serüveni” adlı kitap için yazar Christian Davenport’a oldukça çarpıcı açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bezos, roketler hakkında yanlış ağaca havlıyor. SpaceX'in Bezos'un önerdiği fikirlerin birçoğunu "aptal" olarak niteledi. Aslında, ona (Bezos’a) iyi bir tavsiye vermek için elimden gelenin en iyisini yaptım, ama o büyük ölçüde görmezden geldi.”

 Musk ayrıca, Phan'ın paylaşımınına da yanıt vererek, " Vay be, aradan 17 yıl geçmiş" ifadeleriyle yetindi.

Diğer taraftan Bezos, Tesla’nın Mars'a insan gönderme hedefine ilişkin üstü kapalı eleştirilerinde bulunurken, Musk da Amazon'un bazı ticari girişimlerinde darbelere maruz kaldı ve Bezos'u birden fazla kez "taklitçi" olarak nitelendirdi. SpaceX ve Blue Origin ayrıca yetenekli çalışanlar, patentler, NASA sözleşmeleri ve fırlatma rampalarına erişim konusunda sürekli rekabet etti.

Son birkaç aydır Bezos ve Musk, dünyanın “en zengin insanı unvanı” için de mücadele ediyor. Amzon’un kurucusu 181 milyar dolarlık servetiyle şu anda 1. sırada yer alırken, Musk yaklaşık 170 milyar dolarlık net serveti ile 2. sırada yer alıyor.

Musk kendisini 'Tekno Kralı' ilan etti

 

Elon Musk'ı geçen Jeff Bezos yeniden dünyanın en zengin insanı

 

Bernie Sanders’tan Jeff Bezos’a sert sözler

 

Musk'a karşı ayaklandılar: İstemiyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)