BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKamyoncuların kapattığı Ambassador Köprüsü açıldı----

Kamyoncuların kapattığı Ambassador Köprüsü açıldı

Kamyoncuların kapattığı Ambassador Köprüsü açıldı
14 Şubat 2022 - 10:53 www.finansgundem.com

Kanada'da aşı karşıtı kamyon şoförlerinin yaptıkları protestoda ulaşıma kapattıkları ABD sınırındaki Ambassador Köprüsü yeniden açıldı.

Salgın kısıtlamalarını protesto eden kamyon şoförlerinin ulaşıma kapattığı Ambassador Köprüsü'nü işleten "Detroit International Bridge Company"nin sözcüsü, köprünün açıldığını bildirdi. Kanada'nın Ontario eyaletinin Windsor kenti Belediye Başkanı Drew Dilkens, "Bugün, Ambassador Köprüsü'ndeki ulusal ekonomik krizimiz sona erdi" dedi. Dilkens, polis ve sınır yetkililerinin güvenli olduğuna karar verdiğinde köprüden geçişlerin sağlanacağını belirtti. Kanada Sınır Hizmetleri de köprünün açıldığını duyurdu.

Windsor Emniyeti yetkilileri, yaklaşık 30 protestocunun gözaltına alındığını açıkladı. Yetkililer, Ambassador Köprüsü yakınındaki birçok aracın çekildiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson, başkentte kamyoncularla belediye arasında anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Watson, kamyoncuların yerleşim yerlerini terk etmeyi kabul ettiğini ve kamyonlarını belirlenen caddelere çekeceklerini söylemişti. Ablukadan en fazla etkilenen otomobil endüstrisi liderleri, Windsor kenti yöneticilerinin desteği ile köprünün açılması için 10 Şubat'ta Ontario Yüksek Mahkemesine başvurmuştu.

Kanada Ontario Yüksek Mahkemesi Başyargıcı Geoffrey B. Morawetz, 11 Şubat'ta Ambassador Köprüsü'nün açılmasına hükmetmişti.

Windsor'u ABD'nin Detroit kentine bağlayan Ambassador, günde yaklaşık 400 milyon dolarlık mal akışı ile Kanada ve ABD arasında önemli bir ticaret geçişi konumunda bulunuyor.

Kanada’da kamyoncularla anlaşma sağlandı

 

Kanada, bazı salgın kısıtlamalarını kaldırıyor

 

Kanada Başbakanı Trudeau: Kamyoncuların eylemi kabul edilemez

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)