BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKamuya eleman alımı yapılacak----

Kamuya eleman alımı yapılacak

Kamuya eleman alımı yapılacak
08 Ekim 2013 - 14:30 www.finansgundem.com

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, yazılı ve sözlü sınavla 500 adet il göç uzman yardımcısı alacak

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, yazılı ve sözlü sınavla 500 adet il göç uzman yardımcısı alacağını remi ilanla duyurdu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ise İstanbul Merkez teşkilatında istihdam etmek üzere, 10 fon uzman yardımcısı alımı için sınav düzenleyecek.
Kamuya elaman alımıyla ilgili ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sınavla 500 adet il göç uzman yardımcısı alacak. Giriş sınavı başvuruları 9 Ekim Çarşamba günü saat 9.00’da başlayıp 25 Ekim 2013 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. (25 Ekim 2013 Cuma günü sınav ücreti yatıranlar 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 17.00’ye kadar sınav müracaatı yapabilecek. Sınav ücretini yatıranlar resmi tatilde sınav başvurularını yapabilecek) Sınava başvuracak adaylar başvuru tarihlerinde sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla katkı bedeli olarak 40 TL sınav ücretini Halk Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına “İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı” adı ile açılan hesaba herhangi bir havale ücreti ödemeksizin yatıracaklar. Şube dışında ATM veya internet yoluyla yatırılan sınav ücretleri dikkate alınmayacak. Adaylar sınava başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olacak.
GİRİŞ SINAVI YAZILI BÖLÜMÜ 9 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA'DA YAPILACAK
Adayların başvuruda belirttikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine ait olacak. Bu bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlıklar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacak. Ancak sınav ücreti yatırdığı halde öğrenim dalları itibariyle alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 10 katı aday arasına giremediği için sınava çağrılamayan başvuru sahiplerinin sınav ücretleri GAZİSEM tarafından geri ödenecek. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacak. Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının yüzde 80’i lisans eğitimine ait mesleki bilgilerden, yüzde 20’si Genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgilerden oluşacak. Giriş Sınavı yazılı bölümü 9 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapılacak Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sonuçların yayımlanmasından itibaren en geç 7 gün içerisinde, banka dekontu ile birlikte Genel Müdürlüğe yazılı olarak yapacaklar. Giriş sınavında başarılı olmak için yazılı ve sözlü sınavların her bir aşamasından en az yetmiş puan alınması zorunlu olacak.
TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU, 10 FON UZMAN YARDIMCISI ALACAK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İstanbul Merkez teşkilatında istihdam etmek üzere, yazılı ve sözlü sınavla 10 adet Fon Uzman Yardımcısı alacak. Adayların sınava başvurabilmesi için müflis olmaması, konkordato ilan etmiş olmaması, uzlaşma suretiyle yeniden yapılandırma başvurusunu tasdik etmiş olmaması ya da hakkında iflasın ertelenmesi kararı verilmiş olmaması gerekecek. Aynı zamanda adayların kanunun yürürlüğe girmesinden önce Fona devredilmiş olan bankalarda nitelikli paya sahip olmaması veya kontrolü elinde bulundurmaması da temel şartlar içerisinde yer alacak.
Başvurular, 15 Kasım 2013 tarihinden itibaren en geç 29 Kasım 2013 tarihi mesai bitimine kadar yapılacak. KPSS puanı en yüksek olandan başlanmak üzere yapılacak sıralamaya göre yazılı giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi www.tmsf.org.tr adresinden ilan edilecek. Yazılı giriş sınavı 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak. Sınavın Alan Bilgisi Bölümü klasik sınav şeklinde, Genel Kültür ve Genel Yetenek Bölümü ise test şeklinde yapılacak. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her bölümden en az 60 puan alınması ve sınav ortalamasının en az 70 puan olması gerekecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)