BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringKamu yatırımlarında leasing dönemi----

Kamu yatırımlarında leasing dönemi

Kamu yatırımlarında leasing dönemi
26 Ocak 2017 - 04:48 www.finansgundem.com

Yatırım programına leasingin girmesi ile birlikte, başta ihaleler olmak üzere kamunun yapacağı tüm yatırımlarda finansal kiralamanın kullanılmasının da önü açıldı

Genel bütçeye tabi kamu yatırımları, finansal kiralama yoluyla yapılabilecek. Hükümet, 2016-2018 dönemi Yatırım Programı’nda finansal kiralamaya (leasing) yer vererek, kamu yatırımlarında finansal kiralamanın önünü açtı. Leasingciler ise, finansal kiralamanın kamu yatırımlarında kullanılmasında, 2004 yılından beri mevzuat açısından engel görülmemesine karşılık finansal kiralama konusunun resmi makamlar tarafından çok bilinmediğini söyledi.

İHALELERDE KULLANILACAK

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Sektör Temsil Kurulu Başkanı ve İş Leasing Genel Müdürü Hasan K. Bolat, genel bütçeye tabi kamu yatırımlarının finansmanının finansal kiralama ile yapılmasının Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile düzenlendiğini söyledi. Yıllık Programlarda da finansal kiralamaya bölüm ayrıldığını belirten, Hasan Bolat, şunları söyledi:

“Kamu İhale Kanunu’nda da leasing yer alıyor. Kanun kapsamındaki idarelerin finansal kiralama suretiyle yapacakları mal alımlarında uygulanacak esas ve usullerin kurum tarafından belirleneceği yazıyor. Bu da kamu yatırımları ile ilgili ihalelerde, alımlarda finansal kiralama yönteminin de kullanılabileceği anlamına geliyor.”

YASAL AÇIDAN SORUN YOK

HASAN K. Bolat, leasingin, kamu yatırımlarında kullanılması için gerekli yasal altyapının olduğunu belirterek, şunları söyledi. “Ancak belediyeler, su ve süt birlikleri gibi kamu kuruluşları dışında genel bütçe kapsamına giren; örneğin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, DSİ, Köy İşleri gibi kurumlardan talep gelmiyor. Bu konuda Hazine Müsteşarlığı nezdinde görüşmelerimiz oluyor. Leasing talebinin gelmemesinin nedenlerini araştırıyoruz.”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya26 Ocak 2017 10:46

    Ohhhhh yandaşlara bal kaymak...

  • Katılım Bankaları Birliği 26 Ocak 2017 07:57

    Katılım Bank kendine münhasır yetkisi ile leasing avantajını elinde tutuyor konvensiyonel bankalara göre.Birlik başkanı da bu konuda daha proaktif davranmalı..Bekliyoruz!