BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKamu iktisadi teşekkülleri yatırım programı yayımlandı----

Kamu iktisadi teşekkülleri yatırım programı yayımlandı

Kamu iktisadi teşekkülleri yatırım programı yayımlandı
12 Ekim 2022 - 08:54 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de, Cumburbaşkanı kararı ile kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıklarının 2023 yılı yatırım ve finansman programı yayımlandı.

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ve bağlı ortaklıklarının 2023 yılına ait genel yatırım ve finansman programı yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararı ekinde yayımlanan program, KİT'lerin 2023 yılında uygulayacakları istihdam, ihale, bütçe ve finansman, strateji, denetim ve diğer idari konularda esasları belirliyor.

Programa göre, kamu teşebbüslerinde; 2022 yılında ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'ine kadar personelin açıktan atanması konusunda yönetim kurulları yetkili olacak.

KİT'ler, kamu ihale mevzuatında tanımı yapılan hizmetler için bugünden itibaren 2023 yılını kapsayan hizmet alım ihalesi sürecini başlatabilecekler. Kamu teşebbüsleri, program kapsamında maliyetin düşürülmesi amacıyla işletme bütçelerini 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde düzenleyerek hizmet alımlarına çıkabilecek.

Kamu teşebbüslerinin yeni üretim tesisi işletme birimi kurulması veya devir alınması, kamu mal ve hizmet üretiminde artış nedeniyle ilave hizmet alımı gerekmesi halinde belirlenen hizmet alım tavanında yüzde 25 artış için yönetim kurulu, bu oranın üzerinde artış için ise ilgili bakanlık ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkili olacak.

İŞLETME BÜTÇELERİ ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA GÖNDERİLECEK

KİT'ler 2023 yılı işletme bütçelerini 31 Aralık'a kadar program dahilinde hazırlayarak ÖİB'e gönderecekler. Teşebbüsler, ürettikleri mal ve hizmetlerin fiyat ve tarifelerini belirlemekte serbest olacaklar. Fiyatlar ekonomik programda yer alan ilke ve politikalar, programdaki mali hedefler ve ilgili teşebbüsün finansman ihtiyacı dikkate alınarak belirlenecek.

Program dahilinde KİT'ler, kamu ve özel sektör ayrımı yapmaksızın borçlarını zamanında ödemek ve temettü dahil tüm alacaklarının tahsilatında gerekli işlemleri zamanında tesis ettirmek zorunda olacaklar.

Kararla belirlenen hükümlerin uygulanması amacıyla izlenecek esaslar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğlerle belirlenecek.

Atama kararları Resmi Gazete'de

 

TSK'nın Katar görevi Resmi Gazete'de

 

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

 

Atama kararları Resmi Gazete'de

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)