BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankalarımızın destekleri etkisini gösterdi----

Kamu bankalarımızın destekleri etkisini gösterdi

Kamu bankalarımızın destekleri etkisini gösterdi
14 Temmuz 2020 - 10:21 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konut satışlarındaki artış ile ilgili açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tek başına 250 alt sektörü harekete geçiren konut sektöründe kamu bankalarının düşük maliyetli desteklerinin etkisini gösterdiğini belirterek "Konut satışları geçen ay yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 ile tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı." ifadelerini kullandı.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla haziran ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

Konut satışlarındaki büyük artışa dikkati çeken Albayrak, "Tek başına 250 alt sektörü harekete geçiren konut sektöründe kamu bankalarımızın düşük maliyetli desteklerinin etkisini gösterdi. Konut satışları geçen ay yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 ile tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı. Ev sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Konut satışlarında hızlı yükseliş

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdulbaki15 Temmuz 2020 01:21

    Müteahhitlerin ellerinde kalan evler satıldı, artık yenisine başlarlar herhalde, yoksa bunun ekonomiye hiçbir etkisi olmaz, yapılan zaten yapıldı

  • Hüseyin YILDIRIM14 Temmuz 2020 11:31

    Konut edinme için faizlerin düşürülmesi bir yerde devlet katkısı/desteği anlamındadır.Zira bu kadar düşük faiz oranlarıyla verilmesinin bu kadar uzun süre için kesinlikle öngörülebilir bir yanı yoktur.Tümüyle insanların ev sahibi olmalarını temindir.Buradaki faiz kayıp ve zararını hazine karşılamaktadır.Özellikle de kamu bankalarının üstlenmesinin temelinde de bu yatmaktadır.Burada mutlaka dikkat ediliyordur bu satışların özellikle de  projelerin dışındaki ikinci el satışlarda finansman temini amaçlı olmamasına.Geçmişte bu tür satışlar çok oldu.Bunu kötüye kullanmak isteyen şahıslara bankalar asla geçit vermemeli gerçek ihtiyaç sahiplerini değerlendirmelidirler.En önemlisi bu şekilde ikince el konut piyasasında ranta neden olmasındansa il ve ilçe bazında toki öncülüğünde yine banka finansmanıyla önemli sayıda konutlar yapılarak bu ihtiyacın giderilmesi öncelik olmalıdır.Ranta asla taviz verilmemelidir.