BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankaları sermaye artırıyor----

Kamu bankaları sermaye artırıyor

Kamu bankaları sermaye artırıyor
20 Ocak 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

Kamu bankalarının bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında 51,5 milyar TL’lik sermaye artışına gidilecek.

Üst düzey yetkilinin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, TL’deki zayıflamayla bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında 51,5 milyar TL’lik sermaye artışına gidilmesine karar verildi.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası’na 22,5 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,5’er milyar TL, katılım bankalarına 2 milyar TL’lik ek sermaye planlanıyor. Ek sermayelendirme konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunum yapıldığını belirten yetkili, önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağını söyledi

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili Bloomberg’in sorusu üzerine “Ekonomimizin önemli bir lokomotifi olan ve TVF’nin de portföyünde yer alan kamu bankalarımızı, ülkemizin kalkınmasına katkılarının sürmesi için, daha önce yaptığımız gibi, gerekli olduğu durumlarda desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ziraat Bankası konuyla ilgili yorum yapmadı. Halkbank ve Vakıfbank yetkilileri görüş talebine yanıt vermedi. Sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

Gözler Merkez Bankası’nda: Faiz kararı öncesi son tahminler

 

DenizBank Batı Avrupa’da ve Türkiye’de 'Yılın Bankası' seçildi

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay21 Ocak 2022 01:26

    Sermaye artırırsa ne olur 3 yılda Kalkınma Banka hisseleri battı.Millet uzun zamandır mağdur.Maliye ve Hazine Bakanlığı Kalkınma Bankası Genel Müdürü Spk sessiz vurdum-duymaz.Boş bir banka hiç mi bir tane aklı başında yönetici bankada yok.Petronkette pöipteydi adamlar sahip çıktı çözüm üretti şirketi pöipten kurtardı.Kalkınma bankasını pöipten kurtararak hem bankayı hemde vatandaşı bu çıkmazdan kurtarın.Bu kadar zor olmamalı.En az 100liralık hisse perişan durumda.Yazık oluyor yatırımcılara.

  • haram20 Ocak 2022 22:09

    tüpçüye kredi verip geri almayın hazineden bizim paramızı aktarın haram zıkkım olsun

  • ali20 Ocak 2022 21:24

    sermaye artınca lot sayısı artıyor kamu lehine hisse çıkmıyor

  • www20 Ocak 2022 17:46

    Sermaye arttırımı nasıl oluyor. Kağıt üzerinde mi fiziki parayı kasaya koyarak mı ? Para nerede , 

  • mtu20 Ocak 2022 16:04

    hepsini özelleştirin dipsiz kuyu bunlar. iyi yönetilmiyor ki sermaye eriyor.

  • Ahmet Özbir20 Ocak 2022 12:25

    zarar ettikçe sermaye eriyor, halkın vergilerinden sermaye aktarılıyor 3 yıldır.