BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankaları sermaye artırıyor----

Kamu bankaları sermaye artırıyor

Kamu bankaları sermaye artırıyor
16 Aralık 2021 - 13:15 www.finansgundem.com

Kamu bankalarının sermaye artışında nihai kararın verildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre en az 20 milyar liralık artırım ihtiyacı bulunuyor.

Bir süredir konuşulan "kamu bankalarının sermaye ihtiyacı" konusunda adım atılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da gerçekleşen ekonomi zirvesinde reel sektörün finansmanı ve kamu bankalarının sermaye ihtiyacı da masaya yatırılan konular arasında yer almıştı.

TL'deki kayıpla sonrasında kamu bankalarının sermaye yapısını ve kredi kapasitesini desteklemek için kamu bankalarında sermaye artışına gidilmesine karar verildi.

Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı habere göre nihai karar verildi. DÜNYA'nın konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre en az 20 milyar liralık artırım ihtiyacı var. Alınan bilgiye göre; kur seviyesinin telafisi için VakıfBank'a 7 milyar lira, Halkbank'a ise 14 milyar liralık sermaye artışı gerekliliği hesap ediliyor. Bloomberg’in aldığı bilgiye göre ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye enjeksiyonun büyüklüğü ve yöntemi konusundaki detaylar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

En son pandemi döneminde kamu bankalarına Varlık Fonu tarafından 21 milyar liralık sermaye artışı yapılmış ve uzmanlar bunun 160 milyar liralık bir kredi olanağı yarattığını dile getirmişti.

Sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.
Türkiye Varlık Fonu konuya ilişkin ilk etapta yorum yapmadı. Ziraat Bankası yetkilileri, genel müdürün daha önce kamu bankalarında sermayenin güçlendirilmesine yönelik çalışma yapıldığı yönündeki açıklamalarını işaret etti.

Bankacılık hisselerinde yükseliş

Bankacılık endeksinde haber sonrası yükseliş hızlandı. VakıfBank'ta yükseliş yüzde 4'ü Halkbank'ta ise yüzde 3'ü aştı. Bankacılık endeksinde de yükseliş yüzde 3'ü gördü.

Gözler Merkez Bankası'nda! İndirim sürecek mi

 

İsviçre Merkez Bankası faizi değiştirmedi

 

 

TL'deki kayıplar Merkez Bankası'nın kararını nasıl etkiler

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mskdk16 Aralık 2021 22:53

    Bedelli olur ne olacaktı

  • ali16 Aralık 2021 17:41

    bu sermaye artırımları bedelli mi bedelsiz mi?

  • UYANMAYIN16 Aralık 2021 14:42

    Seçimden önce kaynaklar artırılıp ucuz kredi imkanı sunul malı. Yoksa bu seçimde işler sarpa sarabilir. Herşey seçim için.😁😁😁

  • KILIÇ16 Aralık 2021 14:26

    daha önünden bile geçmedim zaten halka hizmet için kurulmamış yönetim emekli vekillerde sadece hökümet adamlarına çalışıyor.

  • Ali16 Aralık 2021 14:26

    İyi birşey mi? Halkbank 36 cent şuan. Tl olarak 5.84 ü gören hisse, 5.60 geri çekildi. 5 yıldır bekleyen biri olarak şu son 6 ayda olup bitene artık tahammül edemiyorum. Yatırım artık işkence halini aldı. Yatırımcıların söz hakkı sahibi olmadığı, mağduriyetlerin dinlenmediği bir durumda güvenden bahsedebilmek için kalıcı politikalar geliştirilmesi gerekir.

  • adil16 Aralık 2021 13:45

    ne çok parası var hazinenin sürekli sermaye arttırımları ile milleti fonluyorlar.Aslında doların artışını ve enflasyon yükselişini fonluyorlar. Vatandaş ta sizi fonlamak için seçimleri bekliyor.