BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKamu alanları otopark olacak----

Kamu alanları otopark olacak

Kamu alanları otopark olacak
24 Mayıs 2013 - 07:24 www.finansgundem.com

Büyükşehirlerdeki park sorununa yönelik kamuya ait binaların bahçeleri otopark olabilecek

Yeni İmar Kanunu taslağına göre, özellikle büyükşehirlerdeki park sorununa yönelik kamuya ait binaların bahçeleri otopark olabilecek. Taslakta ayrıca, park, yeşil alan, yol ve meydanların altına da kapalı otopark yapılmasının önü açılıyor. Otoparkların işletmesi ise ya kamuda kalacak ya da özel sektöre devredilecek.
Hürriyet'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni İmar Kanunu taslağına göre, kamu kurumları otoparkçı oluyor. Taslakta, büyükşehirlerin otopark sorununu çözmek için yapılacak düzenlemelerden biri, kamu binalarına ait bahçelerin otopark olarak kullanılması olacak. Ayrıca, park, yeşil alan, yol ve meydanların altına da kapalı otopark yapılacak. Düzenlemeye okul, hastane, kütüphane, ibadethane gibi tüm kamu binaları dahil ediliyor. Ancak, otopark yapılmadan önce bu kuruluşların izni alınacak. İzin verilmiyorsa, otopark yapılmayacak.
BAHÇE VE ZEMİN ALTI
Kentsel dönüşüm sayesinde yeşil alanların bol olduğu yeni şehirler tasarlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark sorununu da çözmeyi planlıyor. İmar Kanunu taslağına eklenen bir maddeyle, yol, meydan, aktif yeşil alan, park olarak belirlenen alanların kullanımını engellemeyecek şekilde zemin altına kapalı otopark yapılabilecek. Yeni düzenlemede, kamu kurum ve kuruluşlarına ait ya da tahsisli bahçeleri, imar planları belirlenmek kaydıyla otopark olarak kullanabilecek.
ÖZEL SEKTÖR İŞLETEBİLİR
Yapılacak otoparklar için kamu kurum ve kuruluşunun izni aranacak. Açık ya da kapalı olarak yapılacak otoparkların ruhsatları yine bağlı oldukları idarede kalacak. Otoparkların işletmesini ise ya kamu kendisi yapacak ya da özel sektöre verecek. Elde edilen gelir kamu kurumlarının ihtiyaçlarına karşılamada kullanılacak.
BÖLGE OTOPARKLARI GELİYOR
Bir mahallede yapılaşma olsun olmasın imar adası tamamında ya da birden fazla parselin arka bahçesinde parseller toplu yapılaşma kapsamında değerlendirilecek. Buralara kapalı ya da açık bölge otoparkı yapılabilecek. Ticaret bölgelerinde ise ticari otopark olarak işletilebilecek. İdareler buralara vatandaşın kullanımı için semt veya bölge otoparkları tesis edecek.
Bölge otoparkları zorunlu olacak
İMAR Kanunu taslağı, belediyeler tarafından alınan, parseli içinde otoparkı olmayan binaların otopark bedelinin, il muhasebe birimleri tarafından alınmasını da getiriyor. Bu sayede belediyelerin otopark bedellerini başka işler için kullanmasının önüne geçecek. İl muhasebe birimleri tarafından açılan, emanet hesaba yatırılacak parayla belediyelerin bölge ve semt otoparkı yapması zorunlu olacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haktan24 Mayıs 2013 09:13

    İstanbul artık taşımıyor yoğun nüfusu kaldı ki otopark sorunu büyük kamu alanlarını otopark yaparak devlete hazırdan para aktarılacak zaten her sokak kenarları otopark yaptınız.