BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKampüsler külliyeye mi dönüşecek?----

Kampüsler külliyeye mi dönüşecek?

Kampüsler külliyeye mi dönüşecek?
07 Ocak 2015 - 12:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite kampüslerinin artık külliye olması gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde konuştu.

İşte açıklamasından satır başları:

Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum.

Bittiğinde Türkiye'de çok önemli ve kendinden bahsettiren bir proje olacak. 1 Milyon metrekare kapalı alana sahip olacak böyle bir külliye geleceğin güçlü nesillerini de inşallah yetiştirecektir. Burada emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah bu yılın sonunda ilk etabının açılışını yapacağımız bu külliye diğer üniversiteler için de örnek teşkil edecek faaliyet gösterecektir. Büyümeye katkı sağlayacak YÖK kuruluşlarına üniversitelere fakültere öğrencilere şiddetle ihtiyacımız var. İstemezükçülük belki zaman zaman siyasetin dili olabilir ama asla üniversitenin dili, üslubu, tarzı olamaz olmamalıdır. Uluslararası alandaki başarıları ile önümüzdeki dönemde yeni kurumların sembolü haline geleceğine inanıyorum.

Türkiye'de geçmişte olduğu gibi üniversiteler konusunda da bir vesayet dönemi yaşadık. Geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorum. Her düşüncenin ahlakın merkezi olması gereken üniversiteler her türlü fikri tasallutun bayraktarlığını yapar hale geldi. Daha da acısı üniversite öğrencilerinin ellerinde  kitap yerine taş, silah bombalarla saldırdıkları dönemi yaşadık.

Ben evlatlarımı bu ülkede okutamadım. Evlatlarım gayet iyi yetiştiler.  İşte bu hırsızlar bizi mal sahibi yaptılar. Şimdi 81 ilde üniversitesi olan bir ülkeyiz. O halde bizim üniversitelerimiz de dünya ile rekabet edebilir hale gelmelidir. Bunu başaracağız. Er yada geç başaracağız. Bunun lamı cimi yok. Sizin de kendizine güvenmenizi istiyoruz. 

İşte dün Sultanahmet'te bir canlı bomba kadın gitti intihar saldırısı yaptı. Şehit polis Kenan kardeşime Allah'tan rahmet yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum. O kadın için hiçbir şey demiyorum.

Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan o  Sultanahmet meydanında böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin buraya  gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? Buralar güvenli bölge değil, bunu  ispatlamak için mi bunu yaptı?
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)