BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKalkınma Yatırım Bankası büyük bir halka arz hazırlığında!----

Kalkınma Yatırım Bankası büyük bir halka arz hazırlığında!

Kalkınma Yatırım Bankası büyük bir halka arz hazırlığında!
05 Kasım 2019 - 13:16 www.finansgundem.com

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, 2020 yılının ilk çeyreği için banka olarak hazırlık yaptıkları büyük bir halka arz olduğunu söyledi

Kalkınma Yatırım Bankası, 9 aylık finansal sonuçlarını ve yeni dönem hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, kalkınma finansmanı misyonunun yanı sıra yatırım bankacılığı ürünleri ve sermaye piyasası araçlarını daha etkin kullanma hedefi doğrultusunda bir dönüşüm sürecine girdiklerini belirtti.

Öztop, önümüzdeki dönemde halka arzlar, seküritizasyonlar olmak uzere farklı alanlarda rol oynayacaklarını kaydederek 2020 yılının ilk çeyreği için banka olarak hazırlık yaptıkları büyük bir halka arz olduğunu söyledi. Öztop, "Büyük halka arzlar yapmak hedefimiz. Lokomotif bir sektör, büyük bir şirket hem yurtiçi hem de yurtdışında halka arz gerçekleşecek, büyük bir işlem olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü, konjonktür el verdiği sürece VDMK ihracı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Öztop, "Bölgesel fon kurabiliriz. Büyüme potansiyeli olan şirketlere ortak olabiliriz. İlk aşamada kuracağımız fonu devletten alacağımız katkıyla kuracağız" değerlendirmesinde bulundu.

BANKANIN AKTİFLERİ YÜZDE 13 BÜYÜDÜ

Bankanın aktifleri 2019 yılı Eylül ayı itibarıyla 18,5 milyar TL'ye ulaştı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,8, 2018 yılsonuna göre ise yüzde 17,5'lik büyüme kaydetti.

Toplam aktifin yüzde 78,3'ünü oluşturan kredilerinin tutarı, 2019 yılı Eylül ayında 14,5 milyar TL'ye ulaşırken, kredi hacmi 2018 yılı sonuna göre yüzde 6 artış gösterdi. Aktif kalitesinin önemli bir göstergesi olan brüt takipteki kredilerin toplam kredilere oranı ise geçen yılın aynı dönemine göre 0,1 puan azalarak 2019 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 0,8 düzeyine geriledi. Bankanın sermaye yeterlilik oranı üçüncü çeyrek dönemde yüzde 58 artışla sektör ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 22,4 oldu.

2019 yılı Eylül ayı itibarıyla net faiz geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 76,8 artarak 549,2 milyon TL düzeyine yükselirken, faaliyet gelirleri yüzde 89,2 artarak 603,4 milyon TL'ye ulaştı. Kalkınma Yatırım Bankası'nın dokuz aylık dönem kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre 359,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü, bankanın ödenmiş sermayesinin 850 milyon TL'ye ulaştığını, sermaye yeterllilik rasyosunun ise yüzde 22,4 ile sektörün üzerinde büyüdüğünü söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)