BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKalkınma bankaları için yeni düzenleme----

Kalkınma bankaları için yeni düzenleme

Kalkınma bankaları için yeni düzenleme
18 Nisan 2018 - 11:42 www.finansgundem.com

Hükümet, kalkınma bankacılığına yönelik bir dizi düzenlemeye hazırlanıyor.

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz banka kredilerinin yüzde 93.75’ini ticari, yüzde 6.25’ini kalkınma-yatırım bankalarınca verildiğini belirterek, “Altyapı projeleri, katma değeri yüksek ürün üretecek yatırımlar ekonomiyi güçlendirecek. Bunlar için uzun vadeli, düşük maliyetli proje finansmanına ihtiyaç var. Gerek sayı gerekse nitelik olarak kalkınma bankacılığı çok daha üst seviyelere yönelecek” dedi.

DÜNYADA 550 TANE BULUNUYOR

Yılmaz, “İklim değişikliği, dijital dönüşüm, beşeri sermaye ve altyapı konuları dünya kalkınma bankacılığının hedeflerinden sayılmaktadır. Dünya genelinde 550’den fazla kalkınma bankası bulunuyor. Kalkınma bankacılığının yeniden yapılandırılması hem bu ortalamayı yakalamak adına hem de Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu proje finansmanını gerçekleştirebilmek için büyük bir önem taşıyor” diye konuştu. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)