BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKabine değişikliği olacak mı?----

Kabine değişikliği olacak mı?

Kabine değişikliği olacak mı?
04 Ocak 2018 - 13:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'de görülen dava ve iç gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Kalın, ABD'de görülen Ambargo Davası'na ilişkin çıkan kararın skandal olduğunu söyledi. Bunun yanısıra kabine değişikliğinin de gündemde olmadığını belirtti.

İşte Kalın’ın açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

İşte Kalın’ın açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

Sayın Macron Türkiye’deki basın özgürlüğü ile ilgili bazı ifadeler kullandılar. Bu değerlendirmelerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

HAKAN ATİLLA DAVASI KARARI

Bu, skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye’nin iç siyasetine müdahale amacıyla kurulan bir kumpas olduğu çok açık. ABD yönetiminin, FETÖ’nün ABD yargı sistemini kurduğu bağlantılar vasıtasıyla kullanılmasına ne kadar müsaade edeceğini merak ediyoruz.
Baştan düşmesi gereken bir mahkeme süreci söz konusu.

Mahkeme süreci devam ediyor. Temyiz yolları açık. Biz de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Bunun hukuk tarihi açısından utanç verici bir siyasi operasyon olduğunu ifade etmemiz gerekiyor.

İRAN’DAKİ OLAYLAR

Dün Cumhurbaşkanımızın İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmeleri oldu. Sayın Ruhani’nin de ifade etiği gibi vatandaşların demokratik protesto hakları mahfuzdur. Birileri dışarıdan İran’ı karıştırmaya çalışıyorsa bunu ters tepeceği açıktır. Bunları kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz.
Bu sorunun en kısa sürede İran’da aşılacağını bekliyoruz.

KERKÜK’TE YAŞANANLAR

Bir süredir Türkmenlere saldırılar yapıldığını biliyoruz. Kerküklü kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını bilsinler.
Buradan çağrımız beklentimiz ırak hükümetinin bu saldırılarla ilgili derhal bir soruşturma başlatması ve gerekli tedbirleri almasıdır.

Kalın basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

SOÇİ’DEKİ SURİYE KONGRESİ

Buraya davet edilecek grupların üç ülkenin de onayı almış olması gerekiyor. Rusya PYD’nin davet edilmeyeceğini söyledi. Bizim tavrımız net. İran ve Rusya’nın da bunu kabul etmesi memnuniyet verici. Suriye halkını hiçbir terörist grup temsil edemez. PYD YPG de Suriye’deki Kürtleri temsil edemez. Soçi’de yapılacak toplantıya Suriye halkının meşru temsilcilerinin katılması esastır. Şu anda planlanmış liderler düzeyinde üçlü bir zirve söz konusu değil.

ABDULLAH GÜL’ÜN KHK YORUMU SONRASI BAŞLAYAN TARTIŞMA

Gerekli açıklamaları sayın Cumhurbaşkanımız yaptılar. Çıkarılan KHK’da böyle bir muğlaklığının bulunmadığını kendileri zaten ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın parti sözcümüzün çizdiği çerçeve bellidir. Benim bunlara ilave edeceğim bir şey yok.

Birileri herhalde yine toto loto yapıyor. Gündemimizde şu anda kabine değişikliği söz konusu değil.

S-400 İLE TÜRKİYE’DE RUS ASKERİ KONUŞLANACAK MI?

Asker konuşlanması diye bir şey söz konusu değil. Ama teknik işbirliği bilgi paylaşımı konusunda bir trafik olacaktır. Ama bunu bir “Rus askerinin Türkiye’de konuşlanması” şeklinde tanımlamak doğru olmaz. ABD’liler “patriotları şu fiyattan veririz ama teknoloji paylaşımı yapmayız” dediler. Eğer o patriot müzakereleri tamamlanmış olsaydı biz patriotları kullanıyor olacaktık. Bu çerçevede Fransız İtalyan konsorsiyumu Eurosan ile de bir anlaşma imzalandı.
S 400 anlaşması sonrasında “Türkiye Rusya’ya yaklaştı” yorumları kabul edilemez. Türkiye’nin tek bir ittifak bölgesiyle anlaşma sağlamasını beklemek doğru olmaz.

OHAL sürecinde çıkan KHK’ların tamamı devletin işleyişi ile ilgilidir. Elbette bu kanunlar meclise gelecek. Bunan soran çıkacak KHK’lar da meclise onaylanmak için gelecek. OHAL’in süresi ne kadar daha uzatılır? Bu ihtiyaçlara göre değerlendirilir. Bu KHK’ların meclise gelmesinde bir engel yok.

BYLOCK MAĞDURLARININ İŞE İADESİ NASIL OLACAK?

Mor Beyin’den önce de bununla ilgili bir mekanizma vardı. İadeler de yine benzer bir şekilde KHK ile oluyor. Bundan sora da gerektirirse bunlarla ilgili de gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

OHAL UZATILACAK MI?

Bunun değerlendirmeleri yine yapılır. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda bu değerlendirilir ve gerekli açıklamalar yapılır.

İÇİŞLERİ BAKANI’NIN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE “GEREKİRSE AYAKLARINI KIRIN” TALİMATI

Bu ifadeler terörle ve uyuşturucu ile mücadelede bir kararlılık ifadesidir. En kararlı şekilde mücadeleyi devam ettirin ifadesidir. Bunu emniyet görevlilerine söylüyor. Bunu başka yerlere çekmek ancak kötü niyetle izah edilebilir. Bu mücadelede kararlılık vurgusu son derece önemlidir.

AKŞENER’İN KONYA VE TOKAT’A SİLAHLI EĞİTİM KAMPI İDDİALARI

Bu iddia da gerçeklerle uzaktan yakında ilgisi olamayan halkı kaosa ve infiale sürüklemeyi amaçlayan bir ifadedir. Bu iddialar ortaya atılıyor ama temellendirecek bir delil görmüş değiliz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Şu anda Türkiye terörle mücadelede son derece başarılı bir mücadele vermektedir. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil zaten. Türkiye’nin terörle mücadelesine zarar verecek spekülasyonlardan uzak durması gerekiyor.

BEDELLİ ASKERLİK VAR MI

Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)