BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalın ve Altun'dan Sedef Kabaş'a çok sert tepki----

Kalın ve Altun'dan Sedef Kabaş'a çok sert tepki

Kalın ve Altun'dan Sedef Kabaş'a çok sert tepki
22 Ocak 2022 - 02:57 www.finansgundem.com

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'a sert tepki gösterdi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Altun, "Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum" dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş'ın özel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözleri sert tepkiyle karşılandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda tepkisini dile getirdi.

"Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum"

Altun, "Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır. Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor! Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum. Bu yapılan, sadece ahlaksızlık da değildir, siyaset, muhalefet ve gazetecilik adına aynı zamanda sorumsuzluktur" dedi.

"Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir"

"Bu ahlaksızlık ve sorumsuzluk karşısında demokrasi ve hakkaniyet namına sesimizi yükseltmeliyiz" diyen Altun, "Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde marjinal bir kesim günden güne radikalleşiyor, radikalleştikçe kamusal alanda öfke nöbetleri geçiriyor. Bu unsurlar her platformda seri yalanlar söyleyip, gazetecilik adı altında ucuz dedikodular yapıyor, hakaretler ediyorlar. Hakaret bir hak, bir özgürlük değil, bir suçtur. İfade özgürlüğü adı altında bu ülkeye yıllardır büyük hizmetler yapan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Siyasi kabiliyetsizlik radikalizmle, çözümsüzlük hakaretle, bilgisizlik dedikoduyla aşılmaz. Siyaset millete dönerek, gazetecilik haber üreterek yapılır" değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur"

Cumhurbaşkanlığı makamının onurunun milletin onuru olduğunu vurgulayan Altun, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milli iradeye saldırmak ancak hadsizlerin yapacağı bir iştir. Cumhurbaşkanımıza ve makamına yapılan galiz hakaretleri bir kez daha şiddetle kınıyorum."

KALIN: ZAVALLI, MÜPTEZEL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur" dedi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

"Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek."

İbrahim Kalın'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti'li pek çok isim Twitter hesaplarından Sedef Kabaş'ın sözlerini kınayan açıklamada bulundu.

Gazeteci Sedef Kabaş'ın açıklamasına tepkiler

 

Gazeteci Sedef Kabaş, gözaltına alındı

 

Sedef Kabaş'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMEKLİ22 Ocak 2022 21:11

    4-5 MAAŞLILAR SERT TEPKİ GÖSTERMİŞ. BU HALKIN DAHA TEPKİSİNİ GÖRMEDİNİZ.

  • baran22 Ocak 2022 16:10

    Malum tv sanki umumi merkez!

  • Doktor 22 Ocak 2022 13:41

    Bu sözüm ona gazeteci güruhunun problemi artık patalojik ... Bu problemin çözümü ne hukuk ne ekonomi ne de ahlaki yolla olabilir ... Ancak ve tek çözüm yolu MAZHAR OSMAN dir...

  • xyz22 Ocak 2022 13:16

    Aslında bu kripto gastecilerin en büyük problemi tatminsizlik!  Hayran olduklarına hakaret ederek farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar.  Psikolojik bir vakıa oldukları çok açık.  O da olmadı milletin dini ve inançları kutsalları ile oynamaya çalışırlar.  Bir domuz ne kadar makyaj yaparsa yapsın domuzluğunu gizleyemez.

  • ALİ KODUŞ22 Ocak 2022 11:55

    Bu nasıl bir ülke arkadaş.Cumhurbaşkanları bizim başkomutanlarımız ve ülkenin başıdır.Ha Ulu önder ATATÜRK e küfüretmissin ha cumhurbaşkanımıza.Sen gittte AB ve ABD de cumhurbaşkanı veya başkana küfür et bakalım adımın kıçından kan alırlar.verirler 50 sene cezası feleğin şaşar.ama kanunlarımız yetersiz ama milletvekillerimiz sağolsunlar kendi dertleri kendi rantları ve menfaatleri i peşinde olduklarından ve % 90 nıda milletvekili olacak özelliklerde olmadığından ülkeye adam gibi kanunlar yapamıyorlar.

  • Heheh22 Ocak 2022 11:09

    Arsizlik ve ahlaksizlik ta onlarin dagitim ve onay listesine girmis oda guzel beee 23 artik yeni listlerle gelirirz bizde

  • CAN22 Ocak 2022 09:44

    herkes agzını bantlasın isteniyor .