BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalın: Ülke genelinde yasağın ekonomiye maliyeti çok ağır olurdu----

Kalın: Ülke genelinde yasağın ekonomiye maliyeti çok ağır olurdu

Kalın: Ülke genelinde yasağın ekonomiye maliyeti çok ağır olurdu
16 Nisan 2020 - 22:28 www.finansgundem.com

Kalın, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmamasına ilişkin "Bunun ekonomiye maliyeti çok daha ağır olurdu. Bunun toplumsal hayata, insan psikolojisine de maliyeti farklı şekillerde olurdu" diye konuştu

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Koronavirüs'le mücadelesine ilişkin konuştu. Kalın, Bilim Kurulu'nun bazı tavsiyelerine uyulmadığı iddialarına dair "Bazen kurulun çalışmalarıyla siyasi irade arasında görüş ayrılığı oluyor veya kurulun tavsiyelerin yerine getirilmediği gibi spekülatif haberlerin çıktığını görüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil" derken, "Bilim Kurulu işin tamamen tıbbi, bilimsel tarafına bakarak tavsiyelerde bulunur. Ekonomi paketi le ilgili görüş beyan etmesi zaten beklenemez. Kendi alanıyla ilgili yaptığı tavsiyeler bugüne kadar kural haline gelmiştir, uygulama haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

Kalın, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmamasına ilişkin "Bunun ekonomiye maliyeti çok daha ağır olurdu. Bunun toplumsal hayata, insan psikolojisine de maliyeti farklı şekillerde olurdu. İnsanlar bazen iyi niyetle ama maalesef altında bilimsel veriler olmadan bu tür önerilerde bulunabiliyorlar" dedi.

Yeni infaz düzenlemesine ilişkin de görüşlerini aktaran Kalın, talebin toplumun her kesiminden geldiğini söylerken "Af yasası değil, bir infaz düzenlemesi yapıldı. Bu talepler toplumun her kesiminden geliyor. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürme hakkı var" şeklinde konuştu.

Ücretsiz maske dağıtımında sorunlar yaşandığını kabul eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Bunu düzeltmek lazım. Yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kolay değil 82 milyon vatandaşımıza bu maskeleri ulaştırmak" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)