BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalın: Erdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek----

Kalın: Erdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek

Kalın: Erdoğan ile Putin İdlib'i görüşecek
21 Ağustos 2019 - 19:29 www.finansgundem.com

İbrahim Kalın, İstanbul ve Ankara'ya da kayyum atanacak' iddiasıyla ilgili "İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok" dedi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklama yaptı. Kalın, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri'ne atanan kayyum kararıyla ilgili "Teröre destek olanlarla ilgili gerekli adımlar atılmıştır. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz"  ifadelerini kullandı. Kalın ayrıca İstanbul ve Ankara'ya da kayyum atanacak' iddiasıyla ilgili "İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'de TSK konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yapacak" şeklinde konuştu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Terörle mücadelede kararlılığımızın tam olarak devam edeceği güçlü bir şekilde yapıldı. PKK terör örgütüne çok ciddi darbeler vuran Pençe 1 ve Pençe 2 Harekatı devam edecek. Kıran Harekatı da netice almaya devam ediyor. Dışişleri Bakanlığımızın bir sunumu sözkonusuydu. Suriye sahası, Fırat'ın doğusu ve batısı etraflı bir şekilde ela alındı. ABD ile güvenli bölgenin tesisi noktasında bir adım atıldı. Bunun süreci ve kapsamıyla ilgili görüşmeler devam etmektedir.

"Cumhurbaşkanımızın Putin ile telefon görüşmesi olacak"

Sahada uygulaması önemli. Münbiç yol haritasında yaşanılan oyalamaları kabul etmemiz mümkün değil. Fırat'ın batısında Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatıyla Cerablus güven altına alınmıştı. Bu bölgeye de yaklaşık 400 bin Suriyeli mülteci geri döndü. İdlib konusu kritik bir hasassiyet arzediyor. 9. gözlem noktamızın intikal yoluna yapılan saldırı, hayatını kaybeden Suriyeliler ve sivillerle ilgili olarak tepkilerimizi Rusya'ya ilettik. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putin'in telefon görüşmesi olacak. Orada 12 gözlem  kulesinin bulunduğu noktalarda mutabık kalınmış idi. Bu mutabakata bağlı kalınmasını bekliyoruz.

Ekonomi alanındaki gelişmeler

"Ekonomi ekibimizin dengeleme politikası çerçevesinde pozitif ilerlemeye devam ediyor. İhracatımız 180 milyar dolara dayandı. Turizm alanında gelişmeler kamuoyunun malumu. Cari açıkta ciddi bir düşüş olduğunu ifade edebiliriz."

"Yanan ormanların imara açılması Anayasa'ya aykırıdır"

Tarım ve Orman Bakanımız orman yangınlarıyla ilgili bir sunum yaptı. Hem bakanlık olarak yapılması gerekenler hem de toplumun farkındalığın arttırılması noktasında birtakım yapılması gerekenlerin arttırılması gerekliliğin altı çizildi. Yangında hasar gören arazilerin imara açılması anayasaya aykırıdır. Yangın olduktan sonra bile tabii ki temennimiz ve duamız olmaması ama olması halinde bile buralar tekrar orman arazisi olarak tabiata mutlaka kazandırılacaktır.

3 HDP'li belediyeye kayyum

Terör örgütüne destek, yardım ve yatakçılık yapmak gibi suç kapsamına giren bir eylem içinde olmayan hiçbir belediye başkanıyla ilgili böyle bir tasarruf söz konusu değil. İstanbul ve Ankara için böyle bir şey söz konusu olmadığına göre bir durum yok. Terör örgütlerinin mensuplarını çeşitli isim ve kılıflar altında belediyeye alan belediye başkanlarıyla ilgili kanunlar çerçevesinde adımlar atılmıştır. Seçimlerin namusunun korunması, vatandaşın verdiği oyun demokratik kurallar çerçevesinde hayata yansıtılması için bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Bunlar İçişleri Bakanlığımızın keyfi olarak aldığı kararlar değildir. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz. Sayın Bahçeli'nin sayın Cumhurbaşkanımızla bir telefon görüşmesi olmadı ama inşallah 26 Ağustos'ta Malazgirt'te bir arada olacaklar. Belki orada bu konuyu ele alma gündemleri olur.

"Sayın Trump'la bir telefon görüşmesi hazırlığı yapıyoruz"

Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki birkaç gün içerisinde sayın Putin'le telefon görüşmesi olacak. Mevkidaşımla görüştüm şu anda Finlandiya ziyareti gerçekleştiriliyor. Sayın Trump'la bir telefon görüşmesi hazırlığı yapıyoruz. Özellikle Suriye'de güvenli konularla ilgili istişare edeceği konular var. ABD heyeti önümüzdeki aylarda ülkemize gelecek. Bütün bu konuları istişare etmek üzere temasları olacak. New York'ta BM Genel Kurulu'nda Eylül'ün son haftasında orada da görüşmesi olabilir. Sayın Trump'ın ziyaretiyle ilgili çalışma yapmaya çalışıyorlar. Prensip olarak sayın Trump'ın da kendisi Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti. Şu anda tarih belli değil. Umarız bu ziyaret yakında gerçekleşir.

"Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek"

Suriye'yle ilgili olarak orada dini azınlıkların hakları korunması konusunda her türlü çalışmayı yaptık. Hiçbir zaman burası Sünni bölgesi, burası Kürt bölgesi diye bir ayrıma girmedik. Bir PYD-YPG ve PKK propagandası olarak yapılanların arka planına iyi bakmak gerekiyor. Bize PYD/YPG'yi DEAŞ'lı barbarlarla çatışanlar olarak göstermeye çalışılıyor. Ama gerçekler çok farklı. Uluslararası raporlara baktığınızda PYD/YPG'nin ne tür insan hakları ihlalleri yaptıklarını görüyorsunuz. Zaman zaman Batılı ülkelerin PYD'ye destek siyaseti çerçevesinde bu tür raporların hasıraltı edildiği, gündeme getirilmediğini görüyoruz. Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bütün mağdur ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)