BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaliforniya'da sokağa çıkma yasağı----

Kaliforniya'da sokağa çıkma yasağı

Kaliforniya'da sokağa çıkma yasağı
20 Mart 2020 - 08:25 www.finansgundem.com

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde korona virüs salgını nedeniyle 40 milyon insana 'evde kalma' emri verildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle eyalet genelinde ‘evde kalma emri’nin çıkarıldığı belirtildi. ABD medyasına yansıyan haberlere göre, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, Perşembe akşamı eyaletin 40 milyon sakinini kapsayacak şekilde yürürlüğe girdi.

Vali Newsom, eyaletin sağlık sistemini çökertmekle tehdit eden korona virüsün yayılmasını kontrol etmek için zaruri olmayan dolaşımın ikinci bir emre kadar kısıtlandığını belirterek, "Şimdi zor kararlar alma zamanı, gerçeği kabul etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Dünyada 10 bin kişi hayatını kaybetti

 Valinin emri çerçevesinde, insanlardan evlerinde kalmaları istenirken, tıbbi ve gıda gibi asli ihtiyaçların temini için ise evlerden çıkılabileceği kaydedildi. Eyaletteki restoran gibi iş yerlerinin ise evlere servis yapmak şartıyla açık kalabileceği belirtildi.

Kaliforniya, 910 korona virüs vakası ve 19 ölüm ile Washington ve New York'tan sonra ABD'de salgının en fazla etkilediği eyaletlerin başında geliyor. Son güncellemelere göre New York, en az 5 bin 298 Covid-19 vakası ile ülkede başı çekerken, onu 1376 teyit edilmiş vaka ile Washington eyaleti izliyor.

Arjantin'de de karantina ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)