BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaliforniya'da 'cinsiyetsiz oyuncak' bölümü artık zorunlu----

Kaliforniya'da 'cinsiyetsiz oyuncak' bölümü artık zorunlu

Kaliforniya'da 'cinsiyetsiz oyuncak' bölümü artık zorunlu
12 Ekim 2021 - 13:43 www.finansgundem.com

Kaliforniya, büyük perakendecilerin oyuncakları ve çocuk bakım ürünlerini cinsiyetten bağımsız bir şekilde sergilemesini zorunlu kılan ilk ABD eyaleti oldu.

Vali Gavin Newsom tarafından imzalanan yeni yasayla, mağazalarda ayrı ayrı erkek ve kız bölümleri olması yasaklanmazken cinsiyetten bağımsız ayrı bir kısmın bulunması zorunlu tutuluyor.

Yeni kural, çocuk oyuncakları ve bakım ürünleri için geçerli olurken, kıyafetleri kapsamayacak.
Kurallara uymayan şirketler, ilk ihlallerinde 250 dolar, diğerlerinde 500 dolar para cezasına çarptırılacak.

Geçen ay Kaliforniya Eyalet Meclisi tarafından kabul edilen yasa, 2024'te yürürlüğe ve 500 veya daha fazla çalışanı olan perakendeciler için geçerli olacak.

Yasanın kabul edilmesinin ardından yapılan açıklamada, söz konusu değişikliğin tüketicilerin benzer ürünlerdeki haksız fiyat farklılıklarını tespit etmesine ve çocuk ürünlerinde cinsiyete dayalı önyargıyla mücadele etmeye yardımcı olacağı belirtildi.

Yasanın yazarlarından Demokrat Meclis Üyesi Evan Low, tasarının, annesine belirli bir oyuncağı bulmak için neden erkekler bölümüne gitmesi gerektiğini soran sekiz yaşındaki bir kızdan esinlenerek tasarlandığını söyledi.

Low, "Oyuncakların hangi cinsiyete uygun olduğuna dair sosyal bir yapıyla ayrılması, modern düşüncenin antitezidir" dedi. Low, cinsiyete göre sınıflandırılan oyuncak raflarının erkek bölümünde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgili oyuncaklar yer alırken kızların tarafında bebek bakımı, moda ve ev hayatı gibi aktivitelerin yer aldığını vurguladı.

'Fiyat farkını gizlemeye yarıyor'

Ayrıca, Kaliforniya Tüketici Federasyonu tarafından The Sacramento Bee gazetesine yapılan açıklamada, ürünleri cinsiyete göre ayırmanın "kadın ürünlerinin genellikle erkek ürünlerinden daha yüksek fiyatlandırıldığı gerçeğini gizlemeye yardımcı olduğunu" belirtildi.
ABD'de bazı parekendeciler, toplumsal cinsiyet klişelerinden uzak durmak için çeşitli adımlar atıyor. 2015 yılında Target, mağazalarında cinsiyete dayalı bazı işaretleri kullanmayı bırakacağını duyurdu.

Musk, Bezos'a 'gümüş madalya' gönderdi

 

ABD’nin en zenginleri listesi Forbes 400 açıklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)