BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKale kazısında iskelet ve tarihi objeler bulundu----

Kale kazısında iskelet ve tarihi objeler bulundu

Kale kazısında iskelet ve tarihi objeler bulundu
15 Ocak 2022 - 14:50 www.finansgundem.com

Trabzon'daki Akçakale Kalesi'nde sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında kafatası olmayan iskelet ile seramik ve cam parçaları, gülle ve ok uçları bulundu.

Akçaabat'a bağlı Akçakale Mahallesi'nde bulunan Akçakale Kalesi'nde Trabzon Müzesi Müdürlüğünün başkanlığında sürdürülen kazı çalışmaları devam ediyor.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi İlker Mete Mimiroğlu'nun bilimsel danışmanlığında sürdürülen kazı çalışmalarında, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait sırlı seramik parçaları, cam parçaları, gülle, ok uçları ile ön değerlendirmeye göre Bizans Dönemine ait olduğu tahmin edilen kafatası olmayan iskelet bulundu.

Buluntular, incelenmek üzere koruma altına alındı.

Kale kazısında iskelet ve tarihi objeler bulundu

"Kale alanı ve çevresi turizme kazandırılacaktır"

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 900 yılın üzerinde tarihi geçmişe sahip olan Akçakale Kalesi'nin büyük bölümünün yıkılmasına rağmen ana gövdesinin bugüne kadar ulaştığını belirtti.

Kale kazısında iskelet ve tarihi objeler bulundu

Tahsisi Akçaabat Belediyesince alınan kalede 8 kişilik profesyonel ekibin arkeolojik kazılar yaptığını belirten Ekim, şunları söyledi:

"Belediyemizin destekleriyle sürdürülen kazı çalışmalarının, yaz mevsiminin başına kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Kazı çalışmalarının tamamlanması akabinde elde edilecek veriler doğrultusunda imar planında rekreasyon alanı olarak gösterilen kale alanında restorasyon projesi hazırlanacak. Gerekli onayların tamamlanmasının ardından uygulamanın yapılması için ihale sürecine başlanacak. Yapım sürecinin kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte kale alanı ve çevresi turizme kazandırılacaktır."

İskoçya'daki Kanuni Sultan Süleyman'a ait bir portre bulundu

 

Örümcek Adam çizgi romanının tek sayfası 3,36 milyon dolara satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)