BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalaşnikov, AK’nın Amerikan rakibi AR’nın noksanını açıkladı----

Kalaşnikov, AK’nın Amerikan rakibi AR’nın noksanını açıkladı

Kalaşnikov, AK’nın Amerikan rakibi AR’nın noksanını açıkladı
12 Kasım 2019 - 05:01 www.finansgundem.com

Rus silah üreticisi Kalaşnikov şirketinin Baş Tasarımcısı Sergey Urjumtsev, AK tipi tüfeğin başlıca rakibi AR tipi tüfeklerinin sıcak ülkelerde iki-üç şarjörden sonra tutukluk yaptığını söyledi.

Rusya’da ünlü silah üreticisi Kalaşnikov'un kurucusu Mihail Kalaşnikov'un 100. doğum günü kutlanıyor.

Kutlama vesilesiyle Sputnik’e konuşan Kalaşnikov şirketinin Baş Tasarımcısı Sergey Urjumtsev, “AR tipi tüfekler özellikle sıcak ülkelerde artarda iki-üç şarjör atış yapıldıktan sonra tutukluk yapıyor. Tüfeğin soğumasını beklemek zorunda kalınıyor. AK tipi tüfeklerde böyle bir noksan yok” ifadelerini kullandı.

Günümüzde çok sayıda farklı çözümlerin sunulmasına rağmen sadece iki tüfeğin çoğu ülkelerin taleplerini karşıladığını kaydeden Urjumtsev, “Bunlar Rusya’nın AK ve ABD’nin AR tipi tüfekleri. Diğerleri, bunların türevi” dedi.

AR tipi tüfek, 1950’li yıllarda ABD’li tasarımcı Eugene Stoner tarafından geliştirilmişti. AR temelinde, ABD ve birçok diğer ülke tarafından kullanılan M-16 saldırı tüfeği geliştirilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)