BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalamış'taki yat limanı projesine 100 bin itiraz----

Kalamış'taki yat limanı projesine 100 bin itiraz

Kalamış'taki yat limanı projesine 100 bin itiraz
29 Kasım 2017 - 06:31 www.finansgundem.com

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliğine karşın imza kampanyası düzenlendi. Kampanyada şimdiye kadar 100 bini aşkın imza toplandı

Kadıköy Belediye Kent Konseyi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK), Kadıköy’deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliğini onaylaması, özelleştirilecek alanı 42 bin metrekare artırarak yat limanını 36 yıllığına ihaleye çıkarmasına karşı harekete geçti.

İMZA KAMPANYASI

Kadıköy Belediyesi’nin de daha önce itiraz ettiği yapılaşmayla ilgili bir sekreterya oluşturan Kent Konseyi, özelleştirme sürecine itiraz edeceklerini açıkladı. Kurumlardan imza toplayacaklarını ve kitlesel bir basın açıklaması yapılacaklarını dile getiren üyeler, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Gazete Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre Kadıköy Kent Konseyi ve Kadıköy Mimarlar Odası Başkanı Saltuk Yüceer, “Böyle bir alana turizm ve ticaret fonksiyonu öngörülmesi kıyı yapılanmasına ve koruma kriterlerine aykırıdır. Kıyı kanunu hükümlerine ve mekânsal plan yapım yönetmeliği hükümlerine uyulmamasına da itiraz ediyoruz” dedi.

Kadıköy Belediyesi de planın hayata geçmemesi için internette kampanya başlattı. Change.Org sitesinde “Fenerbahçe-Kalamış sahili imara açılıyor. Bu yanlıştan geri dönülsün” başlığıyla başlatılan kampanyada, yapılacak otel ve ticaret alanı ile sahilin halka kapatılacağı belirtildi. Kampanyada şimdiye kadar 100 bini aşkın imza toplandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)