BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırma'Kalabalık ortam yalnızlık hissini artırıyor'----

'Kalabalık ortam yalnızlık hissini artırıyor'

'Kalabalık ortam yalnızlık hissini artırıyor'
21 Aralık 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Yalnızlık duygusunun doğayla temas kurarak üstesinden gelinebileceği ortaya çıktı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yalnızlığın erken ölüm riskini artırırken, doğayla kurulacak temasın ömrü uzatabileceği gösteriliyor.

Çağımızın başta gelen erken ölüm nedenlerinden biri de yalnızlık duygusu. Bilim insanlarına göre aşırı kalabalık ortamda bulunmak, yalnızlık duygusunu yüzde 39, ölüm riskini ise yüzde 45 artırıyor. Bilim insanları yalnızlık duygusunun çaresini doğada buldu.

'Doğayla temas yalnızlık duygusunu azaltıyor'

İngiltere'de King's College London'ın yaptığı araştırmaya göre, kalabalık şehirlerde yaşayanlar doğayla temas kurması halinde bu duygudan hızla uzaklaşıyor.

Araştırma: Azalan doğum oranlarının sorumlusu bulundu!

 

Almanya’da "yalnızlık" hissi artıyor

 

Alzheimer yatkınlığı aylar öncesinden saptanabiliyor

 

Bir telefon uygulaması üzerinden dünyanın dört bir yanında şehirlerde yaşayanların doğayla ilişkilerine dair veriler toplandı. Sonuçlar internette yayınlanan bilim dergisi Scientific Reports'ta yer aldı.

İnsanların ağaçları veya gökyüzünü görebildikleri, kuşların sesini duyabildikleri zaman, yalnızlık duygusu yüzde 28 azalıyor.

Doğa zihinsel rahatsızlıkların önüne geçebiliyor

Doğa sayesinde birçok zihinsel rahatsızlığın önüne geçilebiliyor. Örneğin İngiltere'de doğa sayesinde zihinsel sağlık için yapılan harcamalardan yıllık 185 milyon pound tasarruf edildiği tahmin ediliyor. Bilim insanları kalabalık şehirlerde doğayla temas olanaklarının artırılması gerektiğini vurguluyor. Böylece insanlar doğaya ulaşabildikleri alanlara bağlılık duygularının artması sayesinde daha fazla sosyalleşebilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)