BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem----

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem
06 Şubat 2023 - 05:08 www.finansgundem.com

AFAD merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin büyüklüğünü güncelledi. Saat 04.17'de 7,4 olarak duyurulan depremin büyüklüğü 7,7 şeklinde revize edildi.


Pazarcık ilçesi merkezli depremde 10 ilde toplam 284 kişi hayatını kaybetti. Son yapılan açıklamaya göre 2 bin 323 de yaralı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem çalışmalarını AFAD Başkanlığında koordine ediyor.

Kahramanmaraş'ta merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü ilerleyen saatlerde AFAD tarafından 7,7 olarak revize edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.17'deki sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi.

Son açıklananan rakamlara göre Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da toplamda 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi de yaralandı. 10 yılda toplam yıkılan bina sayısı ise 1710.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

AFAD'dan gelen ilk verilere göre depremin şiddeti 7,4 olarak ölçüldü! Depremin merkez üssü ise Kahramanmaraş ilçesinin Pazarcık ilçesi.

PEŞ PEŞE ARTÇI SARSINTILAR

İlk depremin ardından aynı bölgede yaklaşık 9 dakika sonra 6,4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha Gaziantep merkezli meydana geldi. Bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 

Gaziantep Islahiye'de ise saat 04.58'de 5,2 büyüklüğünde bir artçı daha gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ VALİSİNİ ARADI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem çok sayıda ilden de hissedildi. Saat 04.26'da da Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından da "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir" sözlerine yer verdi.

Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerinin ivedilikle sevk edildiğini açıklayan Erdoğan, açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

"İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik." ifadelerini kullandı. 

İletişim Başkanı Altun: Resmi kuruluşların bilgilendirmeleri takip edilmeli

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada; "Deprem ilimizde de şiddetli hissedilmiştir. Lütfen panik yapmadan dışarıda bekleyelim. Araçlarla yola çıkmayalım. Ana yolları boş bırakalım. Telefonları meşgul etmeyelim Geçmiş olsun" dedi.

OSMANİYE VALİSİ: 65 BİNA YIKILDI 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 65 binanın yıkıldığını, 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Osmaniye Merkez’de yıkılan 49 bina var. Düziçi’nde 7, Bahçe’de 7 Hasanbey’de 1 bina yıkıldı. Toplam 65 binamız yıkılmış durumda. Devletin bütün kurumları şu anda alanda. Müdahale ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme dair açıklamalarda bulundu.

Devletin tüm kurumlarının ivedilikle çalışmalarını yürüttüğünü belirten Altun, "Milletimize, ülkemize geçmiş olsun. Halihazırda tüm çalışmalar AFAD koordinasyonunda sürdürülmektedir. Yaşanan felaket ile alakalı AFAD başta olmak üzere resmî kuruluşların bilgilendirmelerinin takip edilmesi önem arz etmektedir" sözlerini kullandı.

MALATYA VALİSİ ŞAHİN: 420 YARALI VE 23 ÖLÜ VAR

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını açıkladı. 

ŞANLIURFA'DA 18 KİŞİNİN VEFAT ETTİĞİ AÇIKLANDI

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "18 vatandaşımız vefat etti, 67 vatandaşımız da yaralı" sözlerine yer verdi.

Vali Ayhan, 19 binanın depremden etkilendiğini söyledi.

DİYARBAKIR VALİSİ SU: 12 VATANDAŞIMIZ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Depreme ilişkin bilgiler veren Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, şu açıklamalarda bulundu:

"Depremde 7 bina çöktü. Tüm ekiplerimiz alanda. Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaş yaralı. Yaralılar genel olarak hafif yaralı durumda. 12 vatandaşımız enkaz altından çıkarıldı."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kullanıma açık yerleşim alanlarını duyurdu:

-Diyarbakır Stadyumu

-Şehit Halit Gülser Spor Kompleksi

-Talaytepe Spor Kompleksi

-75 Tenis Kortu

-Seyrantepe Kapalı Spor Salonu

BOTAŞ doğalgaz akışını durdurdu

BOTAŞ, Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışını durdurdu.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olarak açıklanan ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır.

Bölgedeki Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir."


Marmara Denizi’nde 3.5 büyüklüğünde deprem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)