BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKahramanlar şehri Vuhan----

Kahramanlar şehri Vuhan

Kahramanlar şehri Vuhan
11 Şubat 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

Korona virüs karantinası altındaki Vuhan'da virüse rağmen görevlerini yapmaya devam eden insanlar halkın gözünde kahramana dönüşmüş durumda.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in karantina altındaki Vuhan kendinde korona virüs korku salmaya devam ediyor. Binden fazla insanın ölümüne sebep olan virüs karantina süreci içerisinde sosyal medyanın da etkisiyle kahramanlar yaratmaya da devam ediyor.

Karantina sürecinde tüm insanlara evden dışarı çıkmamaları tavsiye edilirken restoran kuryeleri hayatlarını riske atarak virüse rağmen karantina altındaki insanlara yemek götürmeye devam ediyorlar. Tüm maske ve elbise gibi teçhizatlara rağmen virüslü insanlarla iletişime geçme ihtimalleri de oldukça yüksek olan bu insanlar halkın gözünde kahramana dönüşmüş durumda.

Kahramanlık hikayeleri sadece bununla da sınırlı değil. Sürekli çalışmaktan ailesini görmeye fırsat bulamayan hemşirenin cam paravanın arkasından sevgilisini öpmesi, 70li yaşlardaki fakir bir köylünün hastalık kontrolü için para bağışı yapması, bir askerin kendi aracını ödünç vererek malzeme toplamaya yardım etmesi… Hastalığın göbeğine gönüllü olarak giden doktorlar dahi var. Üstelik anlatılanlara göre doktorun annesi de SARS krizi sürecinde de aynısını yapmış.

Hiç şüphesiz ki bu kahramanlık hikayeleri karantina altındaki insanların moralinin yüksek tutulmasında yardımcı oluyor. Bununla birlikte koronanın asıl kahramanı virüsü çok önceden keşfeden ve Çin Hükümeti tarafından susturulan Doktor Li Wenliang’ın da korona virüs sebebiyle öldüğünü de unutmamak gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)