BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKaftancıoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı----

Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı

Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı
18 Temmuz 2019 - 13:50 www.finansgundem.com

Duruşma savcısı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki mütalaasını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle bugün İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. 

Duruşma savcısı, Kaftancıoğlu'nun 'cumhurbaşkanına hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme', 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak', 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri teşkilatını aşağılamak' suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıl kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma mütalaanın da sunulmasının ardından 6 Eylül’e ertelendi.

ADLİYE ÖNÜNDE NELER YAŞANDI?

CHP’liler başta olmak üzere, STK temsilcileri ve sanatçılar duruşma öncesinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önüne geldi.

Söz konusu davanın zamanlamasına dikkat çeken ve “İktidar İstanbul’u kaybettiği için adeta intikam alıyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Demokrasi mücadelesi veren herkesle birlikte Çağlayan Adliyesi’ndeyiz. Bu davada İl başkanımızın sayın Canan Kaftancıoğlu’nun yıllar önce attığı tweetler nedeniyle yargılanıyor. Bu davada düşünce yargılanıyor eleştiri yargılanıyor. Siz insanları yargılayabilirsiniz insanları hapsedebilirsiniz ancak düşünceyi hiçbir zaman hapsedemezsiniz yargılayamazsınız” diye konuştu. Kaftancıoğlu için adliye binası önünde çok sayıda pankart açıldı.

KAFTANCIOĞLU: HAYALLERİMDEN DE DÜŞÜNCELERİMDEN DE ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle mahkemeye çıkan CHP İstanbul İl BaşkanıCanan Kaftancıoğlu duruşma sonrası açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Ordunun yoksul bir köyünde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Bana ve beni gibilerine yaşatılan hayattan kurtulmanın tek yolunun okuman ve mücadele etmek olduğu gerçekliğiyle çok erken yaşta yüzleştim. O günlerde kurduğum hayaller beni bugün buraya getirdi. Hayallerimden de düşüncelerimden de asla vazgeçmeyeceğim." dedi. Konuşmanın ardından Kaftancıoğlu partililerle fotoğraf çektirdi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)