BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadir Topbaş'tan metro müjdesi----

Kadir Topbaş'tan metro müjdesi

Kadir Topbaş'tan metro müjdesi
02 Eylül 2016 - 20:43 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Halkalı - Bahçeşehir metro hattını Çatalca'ya uzatacağız. 33 kilometrelik mesafe 33 dakikaya inecek" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "FETÖ darbe olayı sonucunda Türkiye'de milletçe büyük bir direniş gösterdik. Piyasaların ve ekonominin sarsılmaması için başka tedbirler de almak gerekiyor. Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanıyım. Yönetim kurulu olarak bir karar aldık. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiracılarımız var. Bir karar aldık, kira bedellerinden yüzde 15 indirim yaptık. Hayırlı olsun." dedi.

"Çatalca Sosyal Konutları Anahtar Teslimi ile Çatalca İlçesine Yapılacak Doğalgaz Yatırımları Temel Atma Töreni", Çatalca Meydanı'nda gerçekleşti. Törene Topbaş'ın yanı sıra, İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Murteza Zengin, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkan Vekili Remziye Arslanca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Topbaş, İstanbul'a bu yıl sonuna kadar yapılan yatırımlar toplamının 97,6 milyar lirayı bulacağını, bu yıl da 16,3 milyar liralık yatırım bütçeleri olduğunu ifade etti. Topbaş, Çatalca ilçesine bugüne kadar 960 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Çatalca'da Roman vatandaşları için inşa ettikleri 3 blokluk 69 konutun bugün hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Topbaş, "69 konut yaptık. 3 aile açıkta kalmış. İnşallah onları da en kısa zamanda ev sahibi yapacağız. Gerekirse ev alır, veririz. Biz millet için varız. Silivri'de de sel baskınından zarar gören ve konteynerlerde yaşayan Roman vatandaşlarımıza sosyal konut yapacağız." diye konuştu.

Topbaş, vatandaşlardan gelen talep üzerine Çatalca Hallaçlı köyüne sağlık ocağı yapacaklarını da dile getirerek, Çatalca Kaymakamlığının talep ettiği projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 5 milyon 190 bin liraya mal olduğunu ve Silivri'deki Roman vatandaşlara da aynı şekilde sosyal konut inşa edeceklerini söyledi. Çatalca'da su sıkıntısı olduğunu ve bu sorunu 2 ayda çözdüklerini, doğalgazı da getirdiklerinden bahseden Topbaş, şimdi metroyu konuştuklarını aktardı. Çatalca'ya yapılan ulaşım, sağlık ve altyapıyla ilgili yatırımları anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

"Çatalca güzelleşmeye, büyümeye devam edecek. Daha güzel bir Çatalca için desteklerinizi bekliyoruz. Desteğinizle ilk günkü heyecanla çalışıyoruz. Birlik ve kardeşlik duygularıyla sürekli üretiyoruz. Maalesef profesyonel bir terör örgütünün darbe girişimine şahit olduk. Bütün millet olarak siyasi ve etnik ayrımları bir tarafa bırakarak ülkemizin ve milletimizin geleceği için meydanlarda teröre karşı durdunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir devlet adamına yakışır bir duruş sergiledi. Millet olarak siz de arkasında durdunuz. Milli mücadele söz konusu olduğunda beraberce önemli bir duruş sergileyen büyük bir milletiz.  Bundan sonra da siyasi partilerde 'Ülkem ne olacak?' anlayışının ön plana çıkmasını arzu ediyoruz. Hep beraber bu bayrağın altında yaşamayı ve dünyanın gıpta ettiği bir ülkeyi hazırlamayı görev bilmeliyiz."

Çatalca'da doğalgaz yatırımları

Çatalca'da su, doğalgaz, köy meydanları, köylere park ve bahçeler, sıcak asfalt gibi birçok yatırım getirdiklerini ifade eden Topbaş, şu ana kadar 93 kilometre hat döşeyerek doğalgaz yatırımı yaptıklarını söyledi. Çatalca'ya doğalgazı 2007 yılında getirdiklerini ve köylere kadar ulaştırdıklarını hatırlatan Topbaş, bugün doğalgaz hatlarını genişletecek yatırımların temelini atacaklarını kaydetti.

Topbaş, bugün temeli atılacak yatırımla da 130 kilometre hat döşeyerek Akalan, Subaşı, Oklalı, Kestanelik, Çanakça, Dağyenice, İzzettin ve Gökçeali mahallelerine ulaştıracaklarını anlattı.

2019 sonrasında Çatalca'ya metro getireceklerini açıklayan Topbaş, "Halkalı - Bahçeşehir metro hattını Çatalca'ya uzatacağız. 33 kilometrelik mesafe 33 dakikaya inecek." ifadelerini kullandı. Topbaş,
İGDAŞ'ı özelleştirmek yerine halka arz etmeyi düşündüklerini vurguladı.

AVM'lerde kira bedellerine yüzde 15 indirim

Toplu iş sözleşmesinin bayrama kadar bitirilmesinin talimatını verdiğine değinen Topbaş, bayrama kadar toplu iş sözleşmesini bitirip, huzur içinde bir bayram yapmak istediklerini dile getirdi. Belediye bütçesinin de aile bütçesi gibi olması gerektiğini ve dengeleri korumak zorunda olduklarını belirten Topbaş, "Bol keseden atamayız. Bugüne kadarki sözleşmelerde enflasyonun dışında yüzde 60 iyileştirme yapmışız. Karşılıklı anlayış içinde bayrama kadar çözeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Her gittiği yerde onlarca iş talebi olduğunu, ama herkese iş vermenin de mümkün olmadığını dile getiren Topbaş, çok yatırım yapılırsa bu yatırımların istihdamı oluşturacağını söyledi. Bir hesap yaptıklarını ve bugüne kadar İstanbul'a yaptıkları yatırımlarda 200 bin insana istihdam sağladıklarına dikkati çeken Topbaş, şunları söyledi:

"FETÖ darbe olayı sonucunda Türkiye'de milletçe büyük bir direniş gösterdik. Piyasaların ve ekonominin sarsılmaması için başka tedbirler de almak gerekiyor. Dünya Ticaret Merkezleri Türkiye Başkanıyım. Yönetim kurulu olarak bir karar aldık. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde kiracılarımız var. Bir karar aldık, kira bedellerinden yüzde 15 indirim yaptık. Hayırlı olsun. Özellikle AVM'lerdeki mal sahiplerine sesleniyorum. Ekonomiye hep beraber destek vermeliyiz. İş yerleri kapanmasın, işçi çıkartılmasın diye herkes kendi gücü yettiğince bir parça fedakarlık yapması gerekiyor. Her şey devletten beklenmez."

Konuşmanın ardından Topbaş ve beraberindekiler, sahnede temsili olarak 9 aileye konutlarının anahtarlarını teslim etti. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 72 dairenin tamamına buzdolabı sözü verdi. Topbaş da İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik'e bu ailelerin doğalgaz bağlantılarının ve kombilerinin İGDAŞ tarafından karşılanması talimatını verdi. Topbaş, konut sahibi olan ailelerin çamaşır makinesi ve diğer ev eşyası ihtiyaçlarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını da açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)