BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınları aşağıladığı için açığa alınan müdür, öğretmen olarak atandı----

Kadınları aşağıladığı için açığa alınan müdür, öğretmen olarak atandı

Kadınları aşağıladığı için açığa alınan müdür, öğretmen olarak atandı
06 Aralık 2019 - 18:33 www.finansgundem.com

İzmir'de, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptığı için açığa alınan ilköğretim okulu müdürü Şahin Özdemir'e kınama cezası verildi. Özdemir öğretmen olarak göreve geri döndü

İzmir'in Karaburun ilçesinde ilköğretim okulu müdürü Şahin Özdemir, sosyal medya hesabından Necip Fazıl Kısakürek’e ait olduğu iddia edilen, "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık" ifadelerinin yer aldığı paylaşımının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonrası açığa alındı.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, düz öğretmen olan Özdemir'in başka bir ilçe dışına öğretmen olarak atandığı belirlendi.

​Kamuoyunda tepki çeken olayı TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bakanlık tarafından gelen yanıtta, Özdemir’in açığa alındığı, idari yönden disiplin cezası olarak ‘kınama’ ve okul yöneticiliği görevinin üzerinden alınarak ilçe dışında bir kuruma öğretmen olarak atamasının yapıldığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)