BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadınlardan eşlerinin kemiklerini kırma hamlesi----

Kadınlardan eşlerinin kemiklerini kırma hamlesi

Kadınlardan eşlerinin kemiklerini kırma hamlesi
22 Eylül 2022 - 14:25 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin'in seferberlik açıklamasından sonra askerlik yaşı tutan erkekler ülkeden kaçmaya çalışırken kadınlardan da bu konuyla bir açıklama geldi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün ani bir kararla kısmi seferberlik ilan ederek savaşın uzayacağının mesajını verdi. Rus lider Putin’in bu açıklamalarından sonra ise yaşı askerliğe uygun olan erkekler arasında panik havası oluştu.

Çok sayıda erkek havalimanlarına akın ederken Finlandiya, Gürcistan ve Moğolistan kara sınırlarında uzun kuyruklar oluştu. Çok sayıda otomobil uzun kuyruklar oluştururken havalimanında da izdiham yaşandı. Askere gitmek istemeyen erkekler ülkeden çıkmanın yolunu ararken İngiliz medyasından şaşırtıcı bir iddia öne sürüldü.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rus kadınların eşlerinin askere gitmemesi için harekete geçtiğini yazdı. Gazete, Rus kadınların eşlerinin kol ve bacaklarını kırmaya yönelik açıklama ve tehditlerde bulunduğunu söyledi. İddiaya göre erkeklerin askerlik görevine alınamaması için kadınların eşleri ve partnerlerinin kemiklerini kıracaklarını yönünde söylemleri olduğu kaydedildi. Sosyal medyada kadınlar, savaşın bitmesi için kemikleri kıracaklarını belirtti.

Evde kol nasıl kırılır

Diğer taraftan arama motoru Google’ın arama analizinde de Putin’in konuşmasından bir saat sonra, “Evde kol nasıl kırılır” şeklindeki aramalarda bir artış gözlendiği belirtildi.

Diğer yandan Rus medya kuruluşu RBK, Ruslardan vize istemeyen Ermenistan, Türkiye ve Gürcistan gibi ülkelere uçak biletlerinin tükendiğini ve devlete ait havayolu şirketi Aeroflot’ta müsait uçuş olmadığını açıkladı. Demiryoluna ait internet sitesinin de yoğun trafik sebebiyle çöktüğü açıklandı.

Kremlinden yalanlama

Bugün Kremlin’den de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kremlin tarafından yapılan ve uluslararası haber ajanslarının “son dakika gelişmesi” şeklinde servis ettiği açıklamalarda, batı medyasında çıkan bu haberlerin abartıldığı ve gerçekte böyle bir kalabalığın olmadığı öne sürüldü.

Rusya'da savaş karşıtı gösterilerde 1300 kişi gözaltına alındı

 

Rusya'da seferberliğin ardından uçaklarda yer kalmadı

 

Rusya'daki 'kısmi seferberlik' kararının detayları belli oldu

 

Rusya Savunma Bakanı'ndan seferberlik açıklaması

 

Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası artırıldı

 

Putin'den seferberlik ilanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)