BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKadınlarda 80, erkeklerde 94 santim----

Kadınlarda 80, erkeklerde 94 santim

Kadınlarda 80, erkeklerde 94 santim
20 Kasım 2010 - 10:00 www.finansgundem.com

Bilimsel araştırmalara göre, ölümlerin yüzde 50’ye yakının sebebi kalp hastalığı. Peki kalp neden öldürüyor?

İşte bu soruyu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anadabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Karpuz VATAN’a yanıtladı. Prof. Dr. Karpuz, kalp krizi ve inmelerin neden olduğu hastalıklar araştırıldığında kolesterolün ön plana çıktığını söylüyor. Prof. Karpuz, şöyle dedi:

- Sinsi bir hastalık: Kabaca kötü kolesterol miktarı 100mg/dl altında olmalı. Tehlikeyi basit bir yöntemle anlayabiliyoruz. Eğer kadınlarda bel çevresi 80 santim, erkeklerde de 94 santim üstündeyse risk altındasınız. Hemen doktora giderek ölçüm yaptırın.

- Dengeli beslenme şart: Kolesterol ile mücadele için 2 faktör ön plana çıkıyor. Dengeli beslenme ve egzersiz. Öncelikle beslenme çok önemli.

- Genetik faktör önemli: Ancak dengeli beslenme ve bol egzersize rağmen bazen kolesterol miktarları yüksek çıkabilir. Genetik faktörler çok önemli. Eğer ailede kolesterol miktarı yüksekse bazen spor da yapsanız, dengeli de beslenseniz kollesterolünüz yüksek çıkabiliyor. İşte bu noktada ilaç tavsiye ediyoruz.

- İlaçlar tehlikeli değil: Yapılan araştırmalara göre, statin kullanıldığında, kalp krizi ve inme ihtimali yüzde 25 civarında azalıyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)