BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKadınlar yönetici, kocaları ev erkeği----

Kadınlar yönetici, kocaları ev erkeği

Kadınlar yönetici, kocaları ev erkeği
09 Aralık 2013 - 05:51 www.finansgundem.com

New York Times'ın haberine göre, ABD'de finans sektöründe kadın-erkek arasındaki geleneksel roller değişiyor

ABD’de finans sektöründe evini geçindiren kadınların sayısı artıyor, kocalar ise ev erkeği oluyor. New York Times gazetesinin haberine göre, özellikle finans sektöründe geleneksel roller tersine dönüyor.

Dünya finansının kalbinin attığı Wall Street’te kadın çalışanlar sabahın 6’sında yollara düşerken, ev erkekleri eşini kahvaltısını hazırlayıp uğurladıktan sonra çocukları okula götürüyor, evi çekip çeviriyor.
Wells Fargo’da çalışan Marielle Jan de Beur yeni trendin örnekleri arasında. Jan de Beur ve mimar eşi Jim Langley 13 yıllık evliliklerini mutlu biçimde sürdürdürüyor. Jim Langley eşinin yarısı kadar para kazandığı için işini bırakarak ev erkeği olmuş.

Böylece 7 ve 10 yaşındaki oğullarını sosyal açıdan daha iyi yetiştirdiklerini ve evlerinin daha sıcak bir ortam haline geldiğini düşünüyorlar. Jan de Beur Asyalı yatırımcıları tahvil piyasasına çekmek için Hong Kong’a uçarken kocası kızlarını elbise provasına götürüyor. Beur’ün iş arkadaşları Allison Poliniak ve Gina Martin Adams ise kocalarının mutfakta harikalar yarattığını anlatıyor.

ARTIŞA RAĞMEN AZINLIKTA

Beur ve benzeri durumdaki meslektaşlarının zorlu Finans sektöründe rekabet edebilmesi ve yükselmesini, ev işlerini üstlenen kocaları kolaylaştırıyor.

Wall Street’te eşi ev erkeği olan kadın sayısı 1980’de 2980 iken rakam 1990’da 5924’e, 2000 yılında 16196’ya ve 2011’de ise 21617’ye kadar çıktı. Ancak bu durumdakiler evli kadın finans çalışanları arasında hâlâ yüzde 2’lik azınlıkta.

New York Times’a göre, birçok aile, bebek bakıcıları ve ev hizmetlerine yardımcı bir çalışanları olsa dahi Wall Street çalışma şartlarına ayak uyduramıyor.

Hem anne, hem de baba çalışırsa ebeveynler çocuklarıyla yeterince ilgilenemiyor. Bu durumda eşlerden birisinin evi geçindirecek parayı kazandırması, diğerinin eve bakması sosyal açıdan en doğru karar olarak değerlendiriliyor. Ancak ev erkekleri yaptıkları işi pek rahat söyleyemediklerini itiraf ediyor. Ayrıca ev kadınlarının nesiller boyunca yarattığı sosyalleşme olanaklarından yoksun kalmaktan şikâyetçiler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)