BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKadınlar mevduat sever----

Kadınlar mevduat sever

Kadınlar mevduat sever
17 Mart 2013 - 12:15 www.finansgundem.com

Yapı Kredi'nin Bankacılığın '' Yatırım Tercihleri Araştırması'' ilginç sonuçlar ortaya çıkardı

Yapı Kredi'nin Kişisel Bankacılık müşterileri için yürüttüğü yatırım, tasarruf ve tüketim eğilimlerine yönelik araştırmasına göre, kadınların risk alma iştahı erkeklere oranla daha düşük oluyor.
      Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi Kişisel Bankacılık'ın 800 kişi ile gerçekleştirdiği ''Yatırım Tercihleri Araştırması'' sonuçlarında risk algısında cinsiyet farkının çok önemli olduğu gözlemlendi.Araştırmaya katılan ve yatırım tercihinde hisse senedini ön planda tutanların yaklaşık yüzde 87'sini erkekler, yaklaşık yüzde 13'ünü ise kadınlar oluştururken, kadınlar daha çok vadei mevduata sıcak bakıyor.
Yatırım tercihinde altın açık ara önde
Yatırım tercihinde tüm katılımcıların ilk adresi yüzde 54 ile altın olurken, döviz cinsinden vadeli mevduat hesabı ise yüzde 37 ile ikinci sırada yer alıyor.
Araştırmaya katılanların yüzde 33'ü yatırım fonlarını tercih ettiğini belirtirken, hisse senedine yatırımın oranı ise yüzde 28. Tahvil ve bonoya yatırım yapanların oranı yüzde 20 olurken, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'nı (VOB) tercih edenlerin oranı ise yüzde 6'da kalıyor. Eurobond'a yatırım yüzde 2 ile yedinci sırada yer alırken, gayrimenkule yatırımı tercih edenlerin oranı ise yüzde 1. Kadınların yüzde 22'si yatırım yapmadan önce aile büyüklerine danışıyor
ESTİMA Araştırma ve Danışmanlık tarafından yürütülen araştırmaya göre, kadınların yüzde 22'si yatırım yapmadan önce aile büyüklerine danışıyor. Kadınların yatırım tercihinde ilk sırayı yüzde 51 ile altın, yüzde 42 ile ikinci sırayı vadeli mevduat alırken, yaklaşık yüzde 13'ü ise hisse senedini tercih ediyor.
Öte yandan, cinsiyet ayrımı olmaksızın katılımcıların yaşlarına göre bir analiz yapıldığında orta yaşa doğru ilerlendikçe hisse senedine olan tercihin de artmaya başladığı görülüyor. Araştırmaya katılan 41-50 yaş arasındaki kişilerin yüzde 34'ü hisse senedine yatırım yapıyor. Araştırmada yüzde 26 pay alan riski seven yatırımcıların yatırım tercihlerinde ilk 3 sırayı ise, hisse senedi, altın ve yatırım fonu alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)