BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKadınlar daha çok kazandırıyor----

Kadınlar daha çok kazandırıyor

Kadınlar daha çok kazandırıyor
13 Temmuz 2013 - 08:12 www.finansgundem.com

Yönetim kurullarında kadın bulunduran şirketlerin performansı solladı.

Avrupa'da yapılan bir araştırma, kadın yöneticilerin şirketin hisse senedi senedi fiyatları üzerinde etkili olduğunu ortaya koydu.
Reuters'ın 4100 şirket üzerinde yaptığı araştırmaya göre, yönetim kurulları kadın ve erkek yöneticilerden oluşan şirketler, yönetim kurulları yalnızca erkeklerden oluşan şirketlerden daha iyi performans gösteriyor.
Ocak 2012 ortasından beri MSCI Dünya endeksi yüzde 23 oranında yükselirken son 18 aylık süreçte yönetim kurulları kadın ve erkek yöneticilerden oluşan şirketler MSCI Dünya endeksinin üzerinde performans gösterdi.
Thomson Reuters Yöneticilerinden Andre Chanavat, araştırmanın, cinsiyet eşitliğinin daha iyi yatırım ve iş algısına neden olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.
Araştırmaya göre, yönetim kurullarında daha fazla kadın bulunan şirketler daha az hata yaparak, daha az volatiliteye neden oluyor.
Son beş yılda şirketlerin yönetim kurullarında bulunan kadın sayısı artış gösterse de fırsat eşitliğini sağlamak için daha gidilecek uzun bir yol olduğuna dikkat çekiliyor.
Şirketlerinin yönetim kurulunda kadın yönetici bulunan şirketlerin oranı 2008 yılında yüzde 56'dan 2012'de yüzde 59'a yükselerek sınırlı bir artış gösterdi.
Avrupa, Orta Doğu ve Afrikalı şirketler yönetim kurullarında en çok kadın bulunan
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realist13 Temmuz 2013 20:37

    Malesef doğru tespit şu. Kim gelse yürüyen şirketlerde kadınlar farklılık yatabiliyor. Yoksa erkekeler yapacak bir şey bulamıyor. Ama daha oturmamış şirketlerde kadınlar işleri iyice berbat ediyor.