BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadına ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı cezalar ağırlaştırılıyor----

Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı cezalar ağırlaştırılıyor

Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı cezalar ağırlaştırılıyor
30 Mart 2022 - 06:11 www.finansgundem.com

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete cezaları artıran düzenleme, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Kadına şiddette iyi hal indirimini kısıtlayan düzenleme ile "ısrarlı takip" de ilk kez ceza kanununa girecek


Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı yaptırımlar ağırlaştırılıyor. Kadına karşı işlenecek her türlü şiddet "nitelikli suç" sayılacak. Israrlı takibe hapis cezası verilecek.

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngören Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Israrlı takibe hapis cezası

Teklifle, 'ısrarlı takip' ceza kanununda ilk kez giriyor. Israrlı takibe 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu suç çocuğa veya boşandığı eşe karşı olursa, ya da mağdurun konutunu, okulunu terk etmeye yol açarsa ceza katlanacak.

İşkencenin cezası 5 yıldan, eziyetin cezası 2,5 yıldan başlayacak

Sadece eşe veya boşanmış eşe değil, bütün kadınlara karşı işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarında ceza artacak. Tehdidin cezası en az 9 ay hapis olacak.

Bütün kadınlara karşı eziyetin cezası 2,5 yıl hapisten, işkencenin cezası 5 yıl hapisten başlayacak. İyi hal indirimi de sınırlandırılacak.

Sağlıkta şiddete yeni önlemler

Kanun teklifiyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası da artacak.

Kasten yaralama katalog suç kapsamına alınarak tutuklu yargılama kolaylaştırılacak. Mağdur hem kadın hem de sağlık personeli ise cezası ayrı ayrı katlanacak.

Düzenleme önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olacak.

'Kadına şiddet raporu' kabul edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)