BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadına şiddete taviz yok! Beş bakanlık devrede----

Kadına şiddete taviz yok! Beş bakanlık devrede

Kadına şiddete taviz yok! Beş bakanlık devrede
27 Eylül 2020 - 09:52 www.finansgundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kadına yönelik şiddete karşı yol haritasını belirledi.

El kitabı haline getirilerek 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede özetle şu çarpıcı başlıklar yer aldı:

- Şiddetle mücadele alanında deneyimli, müdür, sosyal çalışmacı, psikolog, kolluk görevlisi, sağlık personeli gibi personelin, görev yerinin sık değişmesini önlemek için gerekli önlemler alınacak.

- Mağdura yönelik iş ve işlemler, kişilerin kendilerini rahat hissedebilecekleri, fiziki koşullar olarak uygun ortamlarda, bu alanda eğitim almış, tercihen kadın personel tarafından gerçekleştirilecek.

- Şiddet uygulayanların geçmiş suç ve mükerrer şiddet kayıtları kolluk birimleri tarafından analiz edilecek. Vaka bazlı çalışılacak.

- Mağdurun hayati tehlikesinin bulunması halinde, talebinin bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, geçici koruma altına almak da dahil olmak üzere, yaşama hakkının korunmasını sağlamak amacıyla gerekli işlemler yürütülecek.

- Kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenlere “tabanca, yivsiz av tüfekleri, spor ve nişan tüfek ve tabancaları” taşıma-bulundurma izni verilmeyecek. Mevcut olan varsa tedbir kararı kaldırılıncaya kadar tabanca ve tüfekleri muhafaza altına alınacak.

- Koruyucu veya önleyici tedbir kararlarının alınması ve yerine getirilmesi aşamasında, şiddet mağduru ile şiddet uygulayan arasında uzlaşma ya da arabuluculuk önerilmeyecek.

- Firar ya da tahliye durumlarında, şiddet mağdurlarına yönelik koruyucu-önleyici tedbirler, kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak ivedilikle alınacak.

- Asayiş alanında görev yapan kolluk görevlilerine eğitim verilecek.

(Hürriyet)

Trump adayını açıkladı "eşsiz başarı,yüksek zeka..."

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.27 Eylül 2020 11:31

    DİYANET ISLERI NEDEN YOK ?KADINLARA ŞİDDETE NEDEN OLAN DİYANETİN KURAN NİSA SURESI 34 AYETİNİ .....KADINLARI DÖVÜN.....ŞEKLINDE YANLIŞ YORUMLAMASIDIR/YORUMLAMASINDANDIR KADINLARIN DÖVÜLMESİNDEN ŞİDDETE UĞRAMASINDAN DİYANET IŞLERİ MENAUPLARI DA SORUMLU TUTULMALIDIR