BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadın yöneticilere yüzde 40 daha az ödeniyor----

Kadın yöneticilere yüzde 40 daha az ödeniyor

Kadın yöneticilere yüzde 40 daha az ödeniyor
23 Ağustos 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

İngiltere’de yapılan son bir araştırmada yönetim kurullarındaki kadın yöneticilere erkeklerden %40 daha az maaş ödendiğini gösterdi.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'nin en büyük şirketlerindeki kadın yönetim kurulu üyelerine ödenen maaş miktarı kurumsal şirketlerin cinsiyet eşitsizliği uygulamalarını bir kez daha ortaya koydu. Financial Times’ın haberine göre, kadın yönetim kurulu üyeleri erkek meslektaşlarından yaklaşık yüzde 40 daha az maaş alıyor.

İnsan kaynakları danışmanlık şirketi New Street Consulting Group’un yaptığı araştırmaya göre İngiltere borsasında yer alan en büyük 100 şirketi ifade eden FTSE 100 şirketlerinde yönetici rollerinde çalışmayan kadın personel için ortalama 104 bin 800 sterlin maaş ödenirken erkeklere ise 170 bin 400 sterlinlik ödeme yapıldı. Araştırmaya göre yönetim kurulu üyesi erkeklere 2,5 milyon sterlin ödenirken kadın yönetim kurulu üyeleri ise ortalama 1,5 milyon sterlin maaş aldı.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin 2020 verilerine göre ise kadınlara iş piyasasında erkeklerden yüzde 15,5 daha az ödeme yapıldı.

New Street Consulting Group'ta yöneticilik yapan Claire Carter konuyla ilgili açıklamasında "yönetim kurullarına daha fazla kadın getirme konusunda büyük ilerleme kaydedildiğini" belirtti. Ancak verilerin yapılacak çok daha fazla şey olduğunu gösterdiğini savundu. Carter, “Cinsiyet eşitliğine yaklaşmaya çalışırken sadece kadın yöneticilerin yönetim kurullarındaki yüzdelerine odaklanmak yeterli değil” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre son yıllarda İngiltere’deki kamu şirketlerinde kadın yöneticilerin oranında ciddi bir sıçrama görüldü. Ekim 2015'te FTSE 350 genelinde yüzde 21,9 olan yönetim kurullarındaki kadınlar yöneticilerin oranı, bu yılın Ocak ayında yüzde 34,3'üne sahip oldu. Söz konusu gelişmelerde İngiltere hükümetinin desteklediği yönetim kurullarında %30’luk cinsiyet kotası düzenlemeleri etkili oldu.

New York ofislerine çifte tehdit

 

Kara paraya 1 milyar dolar ceza

 

Londra'da ev almak için doğru zaman mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)