BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKadın ve finansın geleceği tartışıldı----

Kadın ve finansın geleceği tartışıldı

Kadın ve finansın geleceği tartışıldı
13 Mart 2015 - 15:04 www.finansgundem.com

CFA Society of Istanbul - Yatırım Profesyonelleri Derneği “Kadın ve Finansın Geleceği” konulu bir etkinlik düzenledi

CFA Society of Istanbul - Yatırım Profesyonelleri Derneği Türkiye’de ve dünyada kadınların finansal ihtiyaçları ve bunlara dair çözüm yaklaşımlarını ele almak amacıyla “Kadın ve Finansın Geleceği”  konulu bir etkinlik düzenledi. 
 
12 Mart 2015 tarihinde Sabancı Center Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kadın ve Finansın Geleceği” etkinliği, CFA İstanbul Society Başkanı ve Ak Portföy Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertunç Tümen’in açılış konuşmasıyla başladı.
 
CNN Türk Baş Editörü Ahu Özyurt'un moderatörlüğünü yaptığı panelde Türkiye Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) Kurucu Başkanı Özlem Denizmen ve Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ve Cumberland Wealth Management Ortağı Barbara Stewart, CFA, Türkiye'de ve dünyada kadın ve finansın geleceği konusunda görüşlerini paylaştılar.
 
“2014 yılında Etik Alanında Global Mükemmellik Ödülü CFA İstanbul Society’nin”
 
Ertunç Tümen, CFA açılış konuşmasında, CFA İstanbul Society olarak Türkiye'de finans sektöründe profesyonelliğin yaygınlaştırılması, etik standartların geliştirilmesi ve topluma daha iyi hizmet eden bir finans endüstrisi oluşturulabilmesi için 11 yıldır var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. 2014 yılında çalışmalarının ödüllerini global ölçekte aldıklarını belirten Tümen, dünyada 120 bin üyesi olan CFA Institute’un 140 ülkede faaliyet gösteren 140 lokal topluluğu arasından CFA İstanbul Society olarak 2014 yılında Etik Alanında Global Mükemmellik Ödülüne layık görüldüklerini ifade etti. Ayrıca CFA Institute tarafından 2014 yılında Dünyada Yılın Gönüllüsü Ödülü’ne layık görüldüğünü belirten Tümen, bu ödülün kendisini için son derece anlamlı olduğunu belirtti.  Bu semineri "Topluma Daha İyi Hizmet Eden Bir Finans Sektörü Oluşturma" misyonu açısından önemli bir kilometre taşı olarak gördüklerini ifade eden Tümen, Türkiye'de kadınların finansal ihtiyaçlarına dönük çözümler geliştirilmesinin kadının toplumsal statüsünün Finans sektörü yoluyla yükseltilmesi açısından son derece kritik önemde olduğunu vurguladı.
 
“Kadın ve finansın geleceği açısından en önemli 5 tema”
 
Açılış konuşmasının ardından Cumberland Private Wealth Management şirketinin ortağı Barbara Stewart, CFA Uluslararası Kadın Gününde yayınladığı “Rich Thinking: Kadın ve Finansın Geleceği” konulu araştırmasını ilk defa İstanbul’da sundu. Stewart yaptığı bu araştırma için 50 küresel düzeyde erkek ve kadın yönetici ile görüşerek kadın ve finansın geleceği açısından en önemli 5 temayı ortaya çıkardığını belirtti. Stewart kadın ve finansın geleceği açısından bu temaları şöyle sıraladı: “Yeni hedef pazar finansal olarak kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olacaktır. Kadınlar iş hayatında daha feminist bir davranış takınacaktır. Kadınlara daha fazla odaklanmak şirketler açısından daha fazla karlılık anlamına gelecektir. Kadınların güvenini kazanmak için daha fazla şeffaflık ve daha güvenilir olmak gerekecektir. Kadınlar sosyal medyanın hakimi olacaktır.”
 
“CFA Sertfikasına Sahip Olmak Hayatımı Olumlu Yönde Değiştirdi”
 
Barbara Stewart, paneldeki konuşmasında tüm dünyada finans alanında en yüksek standart olarak kabul edilen CFA Sertifikasyonu’na sahip olduktan sonra kendine daha fazla güvendiğini ve bu sertifikasyonun bir kadın para yöneticisi olarak hayatını olumlu yönde değiştirdiğini ifade etti.
 
“Üst yönetimdeki kadın oranımızla da Türk bankaları arasında birinciyiz”
 
Akbank İK ve Strateji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce panelde yaptığı konuşmasında “Bugün dünya verilerine baktığımızda finans sektöründe özellikle üst yönetim kademelerinde oldukça az kadın yönetici olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye, finans sektöründe kadın istihdamı açısından güçlü ülkelerden biri, hali hazırda yaklaşık 200 bin kişilik istihdamın yüzde 51’ini kadınlar oluşturuyor. Akbank’ta ise  bu resim yüzde 55’le sektör ortalamasının da üzerinde. Üst yönetimdeki kadın oranımızla da Türk bankaları arasında birinci sıradayız” dedi.
 
“Kadın isterse paradan anlar”
 
FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen panelde kadınların istedikleri taktirde çok iyi birer yatırımcı olabileceklerine dikkat çekerek dünyanın en zengin insanlarından biri olan Warren Buffet’ın bir kadın gibi yatırım yaparak zengin olduğunu belirtti. Buffet’ın tıpkı kadınlar gibi uzun dönemli bir bakış açısına sahip olduğunu, daha fazla araştırma yaparak karar verdiğini ve baskı altında dayanıklılığını koruyabildiğini belirten Denizmen kadınların para yönetimi konusunda daha fazla söz sahibi olmasının doğru olacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)