BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Kadın eli' değmeyen Türkiye ekonomisinde kayıp yüzde 20----

'Kadın eli' değmeyen Türkiye ekonomisinde kayıp yüzde 20

'Kadın eli' değmeyen Türkiye ekonomisinde kayıp yüzde 20
10 Ocak 2019 - 17:07 www.finansgundem.com

Kadınların iş gücüne katılımında e-ticareti fırsat gören Ideasoft, KAGİDER bünyesindeki kadın girişimcilerle ilk e-ticaret eğitimini gerçekleştirdi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) çalışma ekonomisi verilerine göre Türkiye’de çalışma yaşındaki 10 milyon kadından sadece 3,2 milyonu iş gücüne katılıyor. OECD’ye üye ülkelerin genel ortalaması ise % 52 seviyesinde. Erkeklerle kadınlar arasındaki iş gücüne katılım oranının kapanması için 4 milyon kadının daha ekonomik değer içerisinde yer alması gerekiyor. Kadınların erkeklerle eşit oranda işgücüne katılması halinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) % 20’si büyüklüğünde ekonomik katkı söz konusu olabilir. E-ticaretin kadınların iş gücüne katılımında büyük bir potansiyel barındırdığına inanan Ideasoft, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyeleri ve “Proje15 Kadın Girişimci Geliştirme Programı” kapsamındaki kadın girişimcilerin katılımıyla e-ticaret eğitimlerinin ilkini gerçekleştirdi. Eğitim kapsamında Hepsiburada, iyzico, UPS ve Ideasoft yöneticileri e-ticaretin temel süreçlerini anlattı.

Her yıl %30’un üzerinde büyüyen Türkiye e-ticaret pazarında daha fazla kadın girişimciyi konumlandırmayı amaçladıklarını belirten  Ideasoft Yönetim Kurulu Başkanı Seyhun Özkara şunları aktardı: “Ideasoft olarak Türkiye e-ticaret sektöründe yaklaşık %50 pazar payına sahibiz. Bu durum topluma karşı sorumluluğumuzu da artırıyor. Şu çok açık ki, kadın iş gücünün artması ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması ülkelerin ekonomik büyümelerine ve karlılığa olumlu yansıyor. Biz de ülkemizdeki bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına 2018 yılında başladığımız Kadın Girişimcileri Destekleme Seminerleri’ne 2019’da da KAGİDER başta olmak üzere yerel yönetimler, kadın kooperatifleri, vakıf ve derneklerdeki kadın girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)