BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadın bankacıların maaşlarında ekstra zam----

Kadın bankacıların maaşlarında ekstra zam

Kadın bankacıların maaşlarında ekstra zam
17 Ocak 2020 - 13:47 www.finansgundem.com

Wall Street bankaları maaşlardaki cinsiyet eşitsizliğini çözmeye çalışıyor. Bankalar kadın çalışanlara adil maaş vermek için harekete geçti. Kadın çalışanların maaşları yükseliyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Wall Street bankalarındaki cinsiyetlerine göre maaşlarındaki fark, kadın çalışanların maaşlarını gözden geçirmeye itti. ABD'nin en büyük üçüncü bankası Citigroup kadın çalışanlarına %2 daha fazla maaş verdiklerini açıkladı.

Citigroup 2019’da kadın çalışanların erkeklere göre ortalama %27 daha az maaş aldığını kaydetti. Ham verilerle elde edilen bu bilgi çalışanların kıdemini, birimlerini ya da çalıştıkları yerleri kapsamıyor. Bu verilere göre 2018 raporundaki %29’luk fark azalmış gözüküyor. Azınlıklar arasındaki maaş farkı ise %6 azalmış durumda.

ABD’nin üçüncü en büyük bankasının yaptığı açıklama cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için harekete geçirici bir adım olarak yorumlanıyor. Zira 2018 yılında İngiltere'de şirketleri düzeltilmemiş ücret farkı rakamlarını açıklamaya zorlayan yasa yürürlüğe girdiğinde, Citigroup verilerini küresel ölçekte gönüllü olarak açıklayan ilk banka oldu.

Citigroup'un küresel insan kaynakları başkanı Sara Wechter Reuters'e verdiği açıklamada, "Şeffaflık hesap verebilirliği doğurur ve geçen yıl maaşları öz kaynak sonuçlarımızla açıklayarak eşit ücret için önemli ilk adımı attık." dedi.

Banka 2021 için başkan yardımcılığı ve genel müdür düzeyindeki %40 cinsiyet oranını ve ABD için %8 siyahi çalışan oranını tutmaya çalışıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)